Google voitti Oraclen Java-oikeuksia käsitelleessä oikeudenkäynnissä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Joko riitti? Google putsasi pöydän Java-käräjillä

No ei riittänyt. Oracle etsii keinoja valittaa Googlen saavuttamasta kattavasta voitosta koskien Java-ohjelmiston käyttöoikeuksia.

27.5.2016 11:22 | Päivitetty 27.5.2016 11:55

Valamiehistö myönsi Googlelle merkittävän voiton oikeudessa Yhdysvalloissa torstaina. Vastapuolena on Oracle, ja vuosikausia jatkunut kiista koskee Oraclen Java-ohjelmiston käyttöä Googlen Android-käyttöjärjestelmässä.

Oraclen mukaan Google käytti Javan koodia luvatta edetäkseen mobiililaitteiden markkinoilla. Valamiehistö oli täysin eri mieltä ja katsoi, että Googlen Java-lainailu mahtuu lain salliman reilun käytön alle.

Googlen mukaan päätös on "voitto Android-ekosysteemille, Java-ohjelmointiyhteisölle ja ohjelmistokehittäjille, jotka nojaavat avoimiin ja vapaisiin ohjelmointikieliin rakentaakseen innovatiivisia kuluttajatuotteita".

Oracle jäi vaille penniäkään korvauksia, vaikka se oli vaatinut Googlelta yhteensä yhdeksää miljardia dollaria. Molemmat osapuolet ovat saavuttaneet oikeusvoittoja kiistan kuluessa, eikä Oracle aio jättää asiaa tähän. Se näkee monia saumoja valitukseen.

– Uskomme vahvasti, että Google kehitti Androidin kopioimalla laittomasti Javan ydinteknologiaa kiirehtiäkseen mobiililaitteiden markkinoille, Oraclen lakimies Dorian Daley sanoi Reutersin mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?