Supercell pohtii Hollywood-elokuvaa? "Kiinalainen omistaja antaisi lisäpotkua"

Kiinalainen omistaja voisi olla eduksi Supercellin kasvulle, arvioi analyytikko Tero Kuittinen.

17.5.2016 12:35 | Päivitetty 17.5.2016 12:35

Mobiilisovellusmarkkinoihin erikoistuneen analyytikon Tero Kuittisen mukaan Supercellille saattaisi olla hyötyä kiinalaisomistuksesta.

Uutistoimisto Bloomberg kertoi lauantaina, että noin 75 prosenttia peliyhtiö Supercellin osakkeista omistava japanilainen Softbank harkitsisi osuutensa myymistä kiinalaisille ostajille.

– Supercellillä on jo mahtava Japanin presenssi – ja tietenkin kova asema myös Kiinassa. Mutta ehkä kiinalainen omistaja antaisi lisäpotkua Kiinassa esimerkiksi e-sports-suunnitelmiin ja lisenssikuvioihin, Kuittinen sanoo.

E-sportsilla tarkoitetaan peliturnauksia, joissa ammattimaiset pelaajajoukkueet kisaavat rahapalkinnoista. Supercell järjesti peliturnauksen esimerkiksi viime lokakuussa Helsingissä pitämässään Clashcon-tapahtumassa.

Supercell ei myöskään ole ryhtynyt markkinoimaan tai lisensoimaan muille yhtiöille peleihinsä liittyvien oheistuotteiden valmistusta, vaikka yhtiö vielä viime vuonna haki palvelukseensa alan osaajaa.

– Supercellin huhutaan yleisesti keskustelevan omasta animaatioelokuvastaan tiettyjen isojen Hollywood-studioiden kanssa. Kiinasta on tullut maailman toiseksi suurin elokuvamarkkina, Kuittinen toteaa.

– Ehkä kiinalainen omistus olisi hyvinkin mielenkiintoinen juttu juuri nyt.

Kuittisen mukaan kiinalaiset yhtiöt ja sijoittajat ovat selvästi aktivoituneet mobiilisovelluskehittäjien yrityskaupoissa. Kuittisen mukaan aktiivisuus saattaa johtua Kiinan asuntomarkkinoiden rauhoittumisesta, jolloin sijoittajat ovat kiinnostuneet teknologiayhtiöstä ja varsinkin mobiilialasta.

– Tämän seurauksena kiinalaisilla firmoilla on usein varaa heittää ostotarjouksia, joita esimerkiksi eurooppalaiset firmat eivät koskaan tekisi, Kuittinen toteaa.

Vaikka Supercell on erittäin kannattava yhtiö ja sen uusin Clash Royale -peli on ollut hitti, voisi huhuttu viiden miljardin dollarin tarjous Kuittisen mukaan silti kiinnostaa Softbankia, koska Supercellin vanhempien Hay Day- ja Clash of Clans -pelien suosio on alkanut jo hiipua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?