Kiina yrittää hillitä teknokuplaa – rajoittaa siirtymistä trendialoille

Markkinaviranomaiset pelkäävät, että yritykset ja sijoittajat innostuvat liikaa maan rakennemuutoksesta.

11.5.2016 15:01 | Päivitetty 11.5.2016 14:24

Kiinan arvopaperimarkkinoita valvova viranomainen CSRC yrittää torjua kiinalaisyritysten siirtymistä perinteisestä teollisuudenaloista uusiin, trendikkäisiin toimialoihin. Asiasta kirjoittaa talouslehti Financial Times (FT) kiinalaismedian uutisointiin viitaten.

Kiinan markkinavalvoja ei enää hyväksy sitä, että perinteisillä aloilla toimivat yritykset järjestävät osakeanteja, jos rahankeruun tarkoituksena on sijoittaa "virtuaalisektoreille" yhtiön ydinliiketoiminnan ulkopuolelle, kertoo kiinalaislehti Caixin nimettömän lähteen pohjalta.

Virtuaalisektorilla tarkoitetaan tässä yhteydessä esimerkiksi verkkopelaamista, virtuaalitodellisuutta ja verkon rahoituspalveluja.

CSRC myös tiukentaa sellaisten fuusioiden ja yrityskauppojen hyväksymistä, joissa perinteisen yrityksen tähtäimessä on virtuaalisektorilla toimiva yritys.

Kiinan markkinaviranomaiset ovat varoittaneet teknologiakuplasta, kun sijoittajat ovat pistäneet rahojaan kiinni sellaisten yhtiöiden osakkeisiin, joiden odotetaan hyötyvän Kiinan talouden suuresta rakennemuutoksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?