Kiinan vienti ja tuonti heikkenivät odotettua enemmän

Huhtikuun negatiiviset luvut kielivät heikentyneistä näkymistä sekä Kiinassa että muualla maailmassa.

| Päivitetty

Maailman toiseksi suurimman kansantalouden Kiinan vienti ja tuonti heikkenivät huhtikuussa odotettua enemmän, kertoo uutistoimisto Reuters. Kaupan vaikeudet kielivät heikosta kysynnästä Kiinassa ja ulkomailla sekä maailmantalouden heikentyneistä näkymistä.

Kiinan tulliviranomaisen sunnuntaina julkistamien tilastojen mukaan Kiinan dollarimääräinen vienti pieneni huhtikuussa vuodentakaiseen verrattuna 1,8 prosenttia. Näin maaliskuun positiiviset vientiluvut eivät saaneet jatkoa huhtikuussa.

Vienti Kiinan suurimmille vientimarkkinoille Yhdysvaltoihin laski 9,3 prosenttia. Euroopan unionin alueelle vienti sen sijaan kasvoi 3,2 prosenttia.

Tuonti Kiinaan laski huhtikuussa 10,9 prosenttia. Tuonti on laskenut jo puolitoista vuotta. Lasku kielii siitä, että Kiinan kotimainen kysyntä on edelleen heikkoa.

- Sekä vienti että tuonti olivat odotettuja heikompia. Ne ovat linjassa kaupan heikon suorituksen kanssa muualla Aasiassa. Tämä viittaa siihen, että kehittyvillä markkinoilla on odotettavissa jälleen vaikea vuosi, arvioi Commerzbankin kehittyvien talouksien vanhempi ekonomisti Zhou Hao Reutersille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?