Juncker: Osa-aikaeurooppalaisia on liikaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Juncker: Osa-aikaeurooppalaisia on liikaa

Junckerin mielestä kokoaikaeurooppalaisia ollaan silloin, kun saa ottaa, ja osa-aikaeurooppalaisia silloin, kun pitäisi antaa.

6.5.2016 13:45 | Päivitetty 6.5.2016 13:55

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pitää ongelmana sitä, etteivät jäsenmaat ole sitoutuneet yhteiseen politiikkaan.

– Meillä on liikaa osa-aikaeurooppalaisia. Se on ongelma, Juncker sanoi puhuessaan Roomassa Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan.

Junckerin mielestä kokoaikaeurooppalaisia ollaan silloin, kun saa ottaa, ja osa-aikaeurooppalaisia silloin, kun pitäisi antaa. Hänen mielestään vanha, yhteinen asenne on kadonnut EU:n päätöksenteosta.

Juncker puhui Roomassa järjestetyssä keskustelussa, johon otti osaa myös Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk. Puolalaisen Tuskin mukaan tarvitaan poliittista maalaisjärkeä, eikä ihanteellisen yhden EU-valtion edistämisessä ole ollut järkeä.

– Idea EU:sta yhtenä valtiona oli illuusio, Tusk sanoi BBC:n mukaan.

EU:n jäsenmaita viime vuosina jakaneita kysymyksiä ovat olleet muun muassa eurokriisi sekä pakolaiskriisi ja siihen liittyvä taakanjako jäsenmaiden välillä. Lisäksi Britannian mahdollinen EU-ero luo jännitteitä unionissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?