Donald Trump vaihtaisi Fedin Yellenin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Donald Trump vaihtaisi Fedin Yellenin

Republikaaniehdokas Donald Trumpin mielestä Janet Yellen on hoitanut tehtävänsä, mutta hän haluaisi Fedin johtoon republikaanin.

Yhdysvaltain keskuspankin johtaja Janet Yellen. ­

6.5.2016 9:16

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä liikemies Donald Trump todennäköisesti korvaisi Yhdysvaltain keskuspankin Fedin pääjohtajan Janet Yellenin toisella henkilöllä, jos hän voittaa presidentinvaalit, kertoo talouslehti Financial Times.

Trump kommentoi asiaa televisiokanava CNBC:n haastattelussa torstaina. Hän on tällä hetkellä republikaanien ainoa esivaaleissa yhä mukana oleva ehdokas.

Trumpin mukaan hänellä ei ole mitään Yelleniä vastaan, jota hän kuvaili erittäin päteväksi. Hänen mielestään olisi kuitenkin "soveliasta" nimittää uusi henkilö tehtävään, kun Yellenin nelivuotiskausi päättyy helmikuussa 2018.

– Hän ei ole republikaani... kun hänen aikansa tulee täyteen, mitä luultavimmin korvaisin hänet, koska mielestäsi se olisi sopivaa, Trump sanoi FT:n mukaan.

Hän kertoi myös pitävänsä oikeana Yellenin korkopolitiikkaa pitää lyhyet korot matalalla. Trump katsoo, että koronnosto vahvistaisi dollaria ja vahingoittaisi Yhdysvaltojen kilpailuasemaa Kiinaan nähden ja myös vaikeuttaisi valtion velan korkojen maksua.

Trump sanoi rakastavansa ajatusta vahvasta dollarista mutta kokevansa sen aiheuttavan myös vahinkoa.

Yhdysvaltain edelliset presidentit ovat olleet halukkaita pitämään Fedin pääjohtajan tehtävässään riippumatta henkilön poliittisesta suuntautumisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?