Deutsche Bankille moitteita: Vakavia puutteita terrorismin rahoituksen ehkäisemisessä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Deutsche Bankille moitteita: Vakavia puutteita terrorismin rahoituksen ehkäisemisessä

Kuvituskuva
Julkaistu: 2.5.2016 20:52, Päivitetty 2.5.2016 21:30

Britannian rahoitusvalvoja syyttää saksalaispankkia pitkään jatkuneista laiminlyönneistä muun muassa rahanpesun ja terrorismin rahoituksen kitkemisessä.

Saksalaisella Deutsche Bankilla on puutteita muun muassa rahanpesun ja sanktioiden kiertämisen ehkäisemisessä, käy ilmi Britannian rahoitusvalvojan FCA:n maanantaille päivätystä luottamuksellisesta kirjeestä.

Asiasta uutisoi tänään aamulla sanomalehti Financial Times. Lehden mukaan FCA teettää puutteista itsenäisen selvityksen.

Rahoitusviranomaiset eivät ole kommentoineet asiaa.

Uutistoimisto Bloombergin lähteiden mukaan Deutsche Bankia varoitettiin jo maaliskuussa siitä, että tällä on "vakavia" puutteita muun muassa rahanpesun ja terrorismin rahoituksen ehkäisemisessä.

Brittiviranomaiset tekivät viime vuonna pankissa perusteellisen tarkastuksen. Sen perusteella puutteita havaittiin muun muassa asiakkaiden tunnistamisessa sekä sen varmistamisessa, ettei rahoitusta ohjattu kansainvälisten sanktioiden piirissä oleville yrityksille.

Deutsche Bank on vakuuttanut, että se aikoo parantaa pankin sisäistä kontrollia ja käynnistää asiasta sisäisen selvityksen. Se on myös vähentämässä toimintaansa riskialtteilla markkinoilla, kuten Venäjällä.

– Ymmärrämme tämän asian tärkeyden ja olemme sitoutuneet korjaamaan sen, pankki kertoi sunnuntaina tiedotteessaan.

Deutsche Bank on tehnyt laajoja muutoksia myös johtajistossaan ja organisoinut toimintaansa uudelleen.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun saksalaispankki joutuu julkisuuden valokeilaan.

Aiemmin Deutsche Bank on joutunut maksamaan mojovat 2,5 miljardin dollarin sakot Libor-korkojen manipulointia koskevan skandaalin seurauksena. Libor-skandaalissa oli osallisena myös muun muassa brittiläisiä ja sveistiläisiä pankkijättejä.

Tuoreimmat osastosta