Nestlé perustaa R&R:n kanssa yhteisyrityksen jäätelöliiketoiminnalle - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Turengin jäätelötehdas ja Pingviini-jäätelö vaihtavat taas omistajaa

Suomen Nestlén jäätelöliiketoiminta siirtyy Nestlén ja brittiläisen jäätelöjätin uuteen yhteisyritykseen.

27.4.2016 17:36 | Päivitetty 27.4.2016 17:50

Sveitsiläinen elintarvikejätti Nestlé siirtää suurimman osan Pohjois-Amerikan ulkopuolisesta jäätelöliiketoiminnastaan yhteisyritykseen, jonka se perustaa brittiläisen R&R:n kanssa, Nestlé kertoo tiedotteessaan.

Froneri-nimen saavan yhteisyrityksen vuotuinen liikevaihto on 2,7 miljardia Sveitsin frangia (2,5 miljardia euroa). Se toimii 20 maassa ja työllistää 15 000 ihmistä.

Nestlé ei julkista järjestelyn taloudellisia yksityiskohtia. Järjestelyn toteutuminen vaatii vielä tarvittavia viranomaishyväksyntiä.

Fronerin pääkonttori tulee Britanniaan ja se toimii pääasiassa Euroopassa, Lähi-idässä lukuun ottamatta Israelia, Argentiinassa, Brasiliassa, Etelä-Afrikassa, Filippiineillä ja Australiassa.

"Yksi Nestlén parhaista jäätelötehtaista"

Järjestely koskee myös Suomen Nestléä, jonka jäätelöliiketoiminta siirtyy Fronerille. Nestlén Suomen-toimitusjohtaja Johanna Sewon-Kievari suhtautuu järjestelyyn luottavaisesti. Hän muistuttaa, että ostettuaan Valion jäätelöt vuonna 2004 Nestlé on investoinut Turengin jäätelötehtaaseen 15 miljoonaa euroa.

– Tehdas on varmasti yksi Nestlén parhaista jäätelötehtaista, hän sanoo Taloussanomille.

Nestlé tarkastelee tuotevalikoimaansa aktiivisesti ja muokkaa sitä paikallisten makumieltymysten mukaan. Sewon-Kievarin mukaan Turengin jäätelötehtaalla on vahva ymmärrys siitä, miten suomalainen kuluttaja syö jäätelöä ja millaista sen on oltava.

– Siinä mielessä meillä ovat asiat oikein hyvin, hän sanoo ja kertoo Turengin tehtaan suuntaavaan luottavaisesti kohti kesän jäätelösesonkia.

R&R on maailman kolmanneksi suurin jäätelöntuottaja. Sen tuotemerkkeihin kuuluvat muun muassa Cadbury ja Oreo. Aiemmin R&R on ostanut Nestlén jäätelöliiketoiminnat Britanniassa ja Etelä-Afrikassa. Nestlén jäätelömerkkejä ovat muun muassa Skinny Cow ja Mövenpick sekä Suomessa Pingviini ja Eskimo, jotka aiemmin tunnettiin Valiojäätelönä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?