Panama-vuotojen kohujuristi: Tiedän mistä maasta tietoihimme murtauduttiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Panama-vuotojen kohujuristi: Tiedän mistä maasta tietoihimme murtauduttiin

Kuvituskuva
Julkaistu: 9.4.2016 15:02, Päivitetty 9.4.2016 15:23

Panamalaisen Mossack Fonsecan perustajan Ramon Fonsecan mukaan tutkijat eivät ole lähestyneet ketään yhtiössä. Hän kertoi Bild-lehdessä tietävänsä, mistä maasta tiedot hakkeroitiin.

Panamalaiset viranomaiset ovat kohun keskiössä olevan lakimies Ramon Fonsecan mukaan ilmoittaneet jokaisen mediassa olleen jutun yhteydessä aloittavansa tutkimukset Mossack Fonseca -yhtiötä koskevasta tietovuodosta.

Vuoto koskee 11,5 miljoonaa asiakirjaa, jotka kertovat 200 000 veroparatiisiyhtiöstä. Lakiasianyhtiö on Fonsecan mukaan täysin yhteistyöhaluinen, mutta kukaan ei ole ottanut yhteyttä siellä vielä keneenkään.

–Me olemme ne, jotka olemme jättäneet valituksen viranomaisille, Fonseca kertoi saksalaiselle Bild-lehdelle.

Fonseca paljasti jo alkuviikolla uutistoimisto Reutersille, että kukaan yhtiön sisältä ei vuotanut tietoa. Hänen mukaansa ulkopuolinen hakkeri on murtautunut yhtiön palvelimelle. Hän sanoi tietävänsä, mistä maasta murto tehtiin, mutta ei saa paljastaa asiaa.

Panama ilmoitti keskiviikkona, että sitoutumaton komissio tarkastelee maan taloudellisia käytäntöjä vuodon vuoksi.

Fonseca kummastelee kohua. Hän sanoo, että ”tuhannet lakimiehet ympäri maailmaa” tekevät samaa ”täysin laillista” työtä kuin Mossack Fonseca, joka on erikoistunut auttamaan ulkomaisia yhtiöitä.

–Miksi me? Meistä tämä näyttää raamatulliselta David ja Goljat -tarinalta, hän kummasteli lehdessä.

Tuoreimmat osastosta