Kiina otti vihdoin kantaa Panama-papereihin – asiakirjoissa presidentin perheenjäseniä

Tietovuodosta on käynyt ilmi, että presidentti Xi Jinpingin perheenjäsenillä ja muilla Kiinan valtaapitävien sukulaisilla on yhteyksiä Panamaan perustettuihin offshore-yhtiöihin

8.4.2016 21:26

Kiinan ulkoministerin Wang Yin mukaan maan viranomaiset tarvitsevat lisätietoja Panaman veroparatiisijärjestelyjen tietovuotoon liittyen.

Tietovuodosta käy ilmi, että presidentti Xi Jinpingin perheenjäsenillä ja muilla Kiinan valtaapitävien sukulaisilla on yhteyksiä Panamaan perustettuihin offshore-yhtiöihin. Kiinan ulkoministeriö on aiemmin sanonut pitävänsä tietovuotoon perustuvia syytöksiä perättöminä.

– Olemme huomanneet, että panamalainen osapuoli on esitellyt omia selvityksiään. Tarvitsemme selvyyttä asiasta ja pyrimme ymmärtämään mistä asiassa on todella kyse, Wang sanoi lehdistötilaisuudessa uutistoimisto Bloombergin mukaan.

Panaman hallitus on kertonut perustavansa itsenäisen komission tutkimaan maan rahoituskäytäntöjä ja tekemään yhteistyötä muiden maiden viranomaisten kanssa tietovuodon paljastuksiin liittyen.

Wang ei kertonut, onko Kiina ollut yhteydessä Panaman hallitukseen tietovuotoihin liittyen. Kiinan tiedotusvälineet ovat pyrkineet välttämään Panaman tietovuodon uutisointia.

Ministerin mukaan Kiina jatkaa korruption vastaisia toimiaan.

– Kiinan korruption vastainen taistelu jatkuu kansan laajalla tuella. Kuten johtajamme ovat sanoneet, tulemme aina olemaan korruption vastaisella tiellä, Wang sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?