Jättipanimo oikeuteen – kuluttaja luuli juovansa luostariolutta

Yhdysvaltalaiskuluttaja on haastanut panimojätti Anheuser-Busch Inbevin oikeuteen. Närkästyneen kuluttajan mukaan panimo erehdytti hänet luulemaan, että Leffe-olut pantiin oikeasti belgialaisessa luostarissa.

4.4.2016 22:04 | Päivitetty 5.4.2016 9:01

Kuluttaja väittää, että yhtiön markkinointi on saanut hänet maksamaan ylihintaa Leffe-oluista, vaikka niitä ei todellisuudessa ole valmistettu belgialaisessa luostarissa.

Kantajan mukaan Anheuser erehdyttää kuluttajia luulemaan Leffeä premium-tuotteeksi viittaamalla oluen historiaan, vaikka olutta ei todellisuudessa valmisteta luostarissa. Kanteen mukaan Leffeä ei ole pantu Leffen luostarissa sen jälkeen, kun luostari tuhoutui Ranskan vallankumouksessa vuoden 1794 tienoilla.

Olutta valmistetaan Anheuser-Buschin Leuvenin tehtaalla, jossa valmistetaan myös Stella Artois -olutta.

– Heidän markkinointinsa melko selvästi osoittaa Leffen olevan erikoisuus ja käsityöläisolut, kantajan asianajaja Natalie Rico sanoo uutistoimisto Reutersille.

– Kuluttajat uskovat ostavansa jotain määrältään rajoitettua ja erittäin korkealaatuista. Näin ei ole, Rico jatkaa.

Kanne halutaan laajentaa koko Yhdysvallat kattavaksi joukkokanteeksi. Korvausten lisäksi kantajat haluavat panimon toteavan, että Leffeä eivät valmista munkit eikä sitä tehdä luostarissa.

Viime vuonna Anheuser setvi vastaavan oikeusjutun 20 miljoonan dollarin korvauksilla Becksin juojien kanssa. He kokivat yrityksen erehdyttäneen heidät luulemaan Becksiä saksalaiseksi olueksi, vaikka todellisuudessa olut valmistettiin Missourissa St. Louisissa. Leffeä koskeva ehdotettu ryhmäkanne on jätetty samaan oikeusistuimeen, joka käsitteli myös Becks-tapausta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?