Suomalainen piikiekkovalmistaja myytiin Kiinaan

National Silicon Industry Group maksaa Okmeticista 9,20 euroa osakkeelta.

Okmeticin kiillotettu 200 mm piikiekko

1.4.2016 16:08 | Päivitetty 1.4.2016 16:09

Kiinalainen National Silicon Industry Group (NSIG) on sopinut yhdistymisestä suomalaisen piikiekkovalmistaja Okmeticin kanssa.

NSIG tekee Okmeticista ostotarjouksen, jonka Okmeticin hallitus suosittelee hyväksymään. Osakekohtainen hinta on 9,20 euroa, ja lisäksi Okmetic maksaa 0,65 euron osingon osakkeenomistajilleen.

Kokonaisvastike 9,85 euroa on 29,6 prosenttia korkeampi kuin Okmeticin eilinen päätöskurssi Helsingin pörssissä. Osakkeesta tarjotussa vastikkeessa on 21,1 prosentin preemio eiliseen päätöskurssiin.

Okmeticin suuromistajista Accendo Capital, eläkeyhtiö Ilmarinen, Ingman Finance, Mandatum Life ja vakuutusyhtiö Kaleva sekä Okmeticin hallituksen ja johtoryhmän jäsenet ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen. Heidän yhteenlaskettu omistus Okmeticista on 29,9 prosenttia.

NSIG on kiinalainen teollisuuden holdingyhtiö, joka keskittyy puolijohdelaitteiden ja -materiaalien investointeihin ja kehittämiseen. Yhtiö pyrkii muodostamaan merkittävän kansainvälisen toimijan puolijohdealalle sijoittamalla Kiinaan ja ostamalla ulkomaisia yrityksiä.

Okemtic on puolestaan piikiekkovalmistaja, jolla on tehdas Vantaalla ja sopimusvalmistusta Kiinassa ja Japanissa. Okmetic kertoi aiemmin tänään myyneensä Allenin tehtaansa pois.

NSIG sanoo, että sen tavoitteena on tukea Okmeticin kasvua ja Vantaan tehtaan tulevaa toimintaa. Tarkoituksena on säilyttää nykyinen johto ja työntekijät.

– NSIG aikoo tukea Okmeticia investoimalla entisestään yhtiön tutkimus- ja kehitystyöhön ja teknologian parantamiseen Suomessa, kehittämällä liiketoimintaa kansainvälisesti ja vahvistamalla Okmeticin asemaa Kiinan markkinoilla, NSIG:n hallituksen puheenjohtaja Xi Wang sanoo tiedotteessa.

Okmeticin hallitus suosittelee ostotarjouksen hyväksymistä.

– Arviomme mukaan ostotarjous on edullisempi osakkeenomistajillemme ja optio-oikeuksien haltijoille kuin Okmeticin jatkaminen itsenäisenä yhtiönä, tai vaihtoehtoisesti verrattuna muihin mahdollisiin strategisiin vaihtoehtoihin, Okmeticin hallituksen puheenjohtaja Jan Lång sanoo tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?