Ruotsin rahoitusvalvoja tekee Nordea-päätöksen kesään mennessä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ruotsin rahoitusvalvoja tekee Nordea-päätöksen kesään mennessä

Kuvituskuva
Julkaistu: 21.3.2016 18:12, Päivitetty 21.3.2016 17:55

Nordea on yhdistämässä muun muassa Suomen tytärpankin ruotsalaiseen emoyhtiöön. Suomen Finanssivalvonta on arvostellut hanketta.

Ruotsin rahoitusvalvoja Finansinspektionen kertoo pankkikonserni Nordean jättäneen sille hakemuksensa pohjoismaisten tytärpankkiensa sulauttamisesta ruotsalaiseen emoyhtiöön.

Järjestelyssä Nordean kokonaan omistamat tytäryhtiöt Nordea Bank Finland, Nordea Bank Norge ja Nordea Bank Denmark sulautuvat Ruotsissa päämajaansa pitävään emoyhtiöönsä Nordea Bankiin. Nordea ilmoitti aikeistaan aiemmin talvella, ja pankin yhtiökokous hyväksyi viime viikolla omalta osaltaan tytärpankkien muuttamisen sivuliikkeiksi.

Finansispektionen kertoo tutustuvansa Nordean hakemukseen ja varmistavansa, että Nordean velkojien asema järjestelyssä on turvattu. Päätöksensä Nordean hakemukseen Finansispektionen sanoo antavansa kesään mennessä.

Suomen Finanssivalvonta on arvostellut Nordean suunnitelmia, koska sen mukaan Suomen toiminnan muuttuminen sivuliikkeeksi heikentää EU:n yhteistä pankkivalvontaa, sillä Ruotsi ei ole pankkiunionin jäsen.

Tuoreimmat osastosta