EKP:n Draghi: Näytimme nyt, että keinoja riittää vielä

Tänään markkinat korkojen laskulla ja arvopaperien osto-ohjelman ennakoitua suuremmalla kasvatuksella yllättänyt Euroopan keskuspankki ei pidä todennäköisenä, että korkoja painettaisiin vielä enemmän miinukselle.

10.3.2016 17:01

– Tämän päivän näkökulmasta emme usko, että korkoja on tarpeellista pudottaa vielä pidemmälle, Euroopan keskuspankin EKP:n pääjohtaja Mario Draghi sanoi tiedotustilaisuudessa Frankfurtissa uutistoimisto Bloombergin mukaan.

Hänen mukaansa Euroopan keskuspankin neuvosto ennakoi, että merkittävät korot pysyttelevät nykyisellä tai nykyistä alemmalla tasolla pitkään ja selvästi ohi arvopaperien osto-ohjelman keston. Tammikuisen päätöksensä mukaan EKP jatkaa arvopapereiden osto-ohjelmaa ainakin ensi vuoden maaliskuuhun saakka.

Pääjohtaja puolusti keskuspankin toimintakykyä ja valitsemia toimia.

– Näytimme tänään, ettei meillä ole pulaa ammuksista, Draghi sanoi.

Hänen mukaansa EKP ei voi pudottaa korkoja niin matalalle, että ne vahingoittaisivat pankkeja. Draghi kertoi, että keskuspankin kokemukset negatiivisista koroista ovat kuitenkin olleet erittäin positiivisia, eivätkä miinuskorot ole hankaloittaneet pankkijärjestelmän tuottavuutta kokonaisuutena.

– Jos emme olisi toimineet viime vuosina, tulos olisi ollut katastrofaalinen deflaatio, Draghi sanoi.

Draghin mukaan nyt kerrotun paketin puolesta äänesti neuvoston ylivoimainen enemmistö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?