Liitot: Taffelin sipsitehtaan sulkeminen on "melkoinen riski"

Maataloustuottajat ja neljä ammattiliittoa haastavat kuluttajat vaikuttamaan Orklaan, jotta työpaikat ja sipsituotanto säilyisivät Ahvenanmaalla.

25.2.2016 12:53 | Päivitetty 25.2.2016 12:54

Maataloustuottajat ja ammattiliitot ovat huolissaan norjalaisen Orklan suunnitelmista sulkea Taffelin sipsitehdas Ahvenanmaalla.

Tehdas ja sen tuotantoketju tarjoavat elinkeinon suoraan ja välillisesti noin 300 ihmiselle. Tehdas käyttää lähes koko Ahvenanmaan perunasadon, ja lisäksi perunaa Manner-Suomesta.

Vetoomuksen tehtaan säilyttämiseksi ovat allekirjoittaneet Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ja Ammattiliitto Pro.

– Orklan tehdas on todella merkittävä Ahvenanmaan työllisyyden sekä elintarviketeollisuuden kannalta. Haastamme kuluttajat vaikuttamaan Orklaan, jotta tuotanto ja työpaikat säilyisivät jatkossakin Ahvenanmaalla, SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen sanoo tiedotteessa.

Liittojen mukaan tehtaan sulkeminen olisi Orklalle "melkoinen riskin", sillä Taffel ja Suomi kuuluvat liittojen mielestä saumattomasti yhteen.

– Kyllä käsi kaupan sipsihyllyllä hamuaa muualle, jos alkuperä ei ole suomalaista, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoo.

AKT muistuttaa, että tehtaan alasajo vähentäisi kuljetusalan töitä ja aiheuttaisi pahan kolauksen koko Ahvenanmaan tavarahuoltoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?