Ifo-kysely talousodotuksista: Suomi euroalueen hännillä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ifo-kysely talousodotuksista: Suomi euroalueen hännillä

Talousasiantuntijat arvioivat kauppakamarikyselyssä, että maailmantalous on selvästi heikentymässä.

11.2.2016 13:21 | Päivitetty 11.2.2016 13:15

Maailmantalous on selvästi heikentymässä. Myös euroalueen talousodotukset ovat hieman notkahtaneet. Näin osoittaa saksalaisen Ifo-taloustutkimuslaitoksen kysely.

Tammikuussa tehtyyn kyselyyn (Ifo World Economic Survey) vastasi 1085 talousasiantuntijaa 120 maasta. Kyselyn julkaisee Suomessa Keskuskappakamari yhdessä Kansainvälisen keskuskauppakamarin kanssa.

Ifo-tutkimuslaitoksen maailmantalouden tunnelmia kuvaava indeksi tippui kuluvalla vuosineljänneksellä 87,8 pisteeseen edellisneljänneksen 89,6:sta. Indeksin pitkän aikavälin keskiarvo on 96,1.

Aiemmin tällä viikolla julkistettu euroalueen tunnelmia kuvaava indeksi notkahti 118,9 pisteeseen edellisneljänneksen 122,0 pisteestä

Talousvaikuttajat arvioivat, että Britannian ja Saksan suotuisa talouskehitys jatkuu hiukan maltillisempana, mutta valopilkkuja ovat Irlannin, Espanjan ja Portugalin toipuminen. Pohjois-Amerikassa talous vetää henkeä.

Suomen taloustilanteen uskotaan heikkenevän entisestään. Suomi pitää Kreikan kanssa perää euroalueen huonoimpana talouskasvun maana myös tänä vuonna.

Tuoreet tulosjulkistukset kertovat, että merkittävimmät suomalaisyritykset ovat vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta pärjänneet kuitenkin hyvin, keskuskauppakamarista arvioidaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?