Raakaöljyn hinta nousi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Raakaöljyn hinta elpyi – ainakin hetkeksi

Raakaöljyn hinta on elpynyt aamulla alimmilta tasoiltaan yli 12 vuoteen. Markkinoille ei silti uskota hintakehityksen kääntyneen.

19.1.2016 9:11 | Päivitetty 19.1.2016 9:13

Iranin öljyministeriön uutistoimisto Shana kertoi ministeriön ilmoittaneen, että maa lisää tuotantoaan 500 000 tynnyriä päivässä sen jälkeen, kun kansainväliset pakotteet poistetaan.

Investointipankki Goldman Sachs ennakoi raportissaan, että tuotannon lisäys on jo hinnoiteltu markkinoille.

Öljyn hinta on laskenut tänä vuonna jo yli viidenneksen. Sitä painaa Kiinan talouden hiipuminen ja arvioit, joiden mukaan Iranin paluu markkinoille pitkittää maailmanlaajuista ylituotantoa.

Iranin valtiollisen National Iranian Oil -yhtiön toimitusjohtaja Roknoddin Javadi arvioi Shanan mukaan, että naapurimaat vievät Iranin markkinaosuuden ja pumppaavat lisää öljyä, jollei Iran tee sitä itse.

– Mikään ei oikeastaan ole muuttunut markkinoilla, sanoi Fat Prophetsin analyytikko David Lennox uutistoimisto Bloombergille.

Hänen mukaansa Iranin ennakoidaan helposti yltävän puolen miljoonan öljytynnyrin päivittäiseen tuotannon lisäykseen.

Brentin maaliskuun toimitusten tynnyrihinta oli Lontoossa kello 9 Suomen aikaan kohonnut dollariin 29,16 dollariin, kun eilinen päätöshinta oli 29,42 dollaria. Maanantaina hinta kävi 28,55 dollarissa eli alimmillaan joulukuun 2003 jälkeen.

WTI-viitelaadun helmikuun toimitusten hinta oli noussut 29,51 dollariin. Yöllä se kävi alimmillaan 28,65 dollarissa. Maanantaina Yhdysvaltain markkinat olivat kiinni Martin Luther Kingin muistopäivän vuoksi. Perjantaina laadun hinta päätyi 29,42 dollariin, mikä oli halvin hinta sitten marraskuun 2003.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?