20,5 neliön yksiöitä, 33 neliön kaksioita – tähän se johtaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

20,5 neliön yksiöitä, 33 neliön kaksioita – tähän se johtaa

YIT esitteli pienoiskotejaan toissa syksynä Helsingin Hermannissa.

Julkaistu: 28.12.2015 11:40

Asunnoista on tullut pääkaupunkiseudulla niin kalliita, että niistä tehdään entistä pienempiä. Se asettaa uusia vaatimuksia taloyhtiöiden muille tiloille.

Uusien asuntojen neliöhinnat ovat nousseet varsinkin pääkaupunkiseudulla selvästi, minkä vuoksi asunnoista rakennetaan yhä pienempiä, Huoneistokeskus kertoo.

– Pääkaupunkiseudulle onkin rakenteilla kerrostaloja, joissa pienimmät yksiöt ovat 20,5 neliötä, kaksiot 33 neliöt, kolmiot 52,5 neliötä ja neljän huoneen asunnot vain 74 neliön kokoisia, Huoneistokeskuksen asiakkuusjohtaja Tarja Hagman sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa näin pienten asuntojen taloyhtiöissä on suuri tarve yhteisille tiloille, kuten talopesuloille ja saunatiloille. Taloyhtiöihin rakennetaan myös yhä enemmän erilaisia harrastetiloja.

– Näiden tilojen suunnittelussa on kuitenkin oltava huolellinen, jotta ei rakenneta tiloja, joita taloyhtiön asukkaat eivät käytä.

Pienten asuntojen tarvetta lisää myös se, että yksin asuvien määrä on kasvanut. 1–2 hengen kotitalouksien osuus on Suomessa jo noin 75 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?