Alko hävisi kiistansa virolaista Super Alkoa vastaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Super Alko oikeuden päätöksestä: "Järjen voitto"

Suomen Alko hävisi kiistan tavaramerkin käytöstä. Yhtiö aikoo valittaa hovioikeuteen.

23.12.2015 13:07 | Päivitetty 23.12.2015 13:09

Alko on hävinnyt Helsingin käräjäoikeudessa kiistan, joka koski nimeä ja logon käyttöä. Päätöksen mukaan virolainen viinakauppias Super Alko ei loukannut Alkon tavaramerkkejä.

Alko velvoitetaan maksamaan Super Alkon omistajayhtiölle Aldar Eestille oikeudenkäyntikuluista noin 127 000 euroa viivästyskorkoineen.

Super Alkolla on useita myymälöitä Tallinnassa ja se myy alkoholia myös internetissä. Oikeuden päätös tarkoittaa, että Super Alko jatkaa toimintaansa entiseen tapaan.

Alko: Näyttö hyvin suppea

Oikeuden mukaan Alko ei voi kieltää Aldar Eestiä käyttämästä kaupallisia tunnuksiaan ja vaatia korvauksia niiden käytöstä.

Oikeuden mielestä Super Alkosta on tullut vakiintunut tavaramerkki ennen kuin Alko on puuttunut asiaan. Päätöksen mukaan Alko reagoi Super Alkon toimintaan liian myöhään ja menetti näin oikeuden vaatimuksiinsa.

Alko arvioi sähköpostitse välittämässään lausunnossa, että käräjäoikeuden näyttö oli "hyvin suppea" siinä, että Super Alko -nimi olisi vakiintunut. Alko aikoo valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

– Oikeuden päätös oli järjen voitto. Päätös vahvisti, että voimme jatkossakin palvella suomalaisia matkailijoita parhaalla mahdollisella tavalla, kuvailee Aldar Eestin omistaja Riho Maurer yhtiön tiedotteessa.

Maurerin mukaan "monet suomalaiset ovat kyllästyneet kalliiseen alkoholimonopoliin".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?