Turkki Venäjälle: "Meidänkin kärsivällisyydellä on rajansa" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Turkki Venäjälle: "Meidänkin kärsivällisyydellä on rajansa"

Turkki kutsuu Venäjän viime viikolla ampumia varoituslaukauksia liioitteluksi.

Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu ­

14.12.2015 11:19

Turkin ja Venäjän välit ovat viilentyneet harvinaisen kylmiksi, kun Turkki ampui maan ilmatilassa käyneen venäläishävittäjän alas.

Venäjä on asettanut Turkille erilaisia taloudellisia pakotteita, ja viime viikolla venäläisalus ampui turkkilaisalusta varoituslaukauksilla, koska alus oli törmäyskurssilla venäläisen sotalaivan kanssa.

– Aluksemme oli kalastusalus. Näyttää siltä, että Venäjän laivaston aluksen reaktio oli liioiteltu, Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu sanoi italialaiselle Corriere della Sera -lehdelle.

– Venäjän ja Turkin on rakennettava luottamuksen suhde uudestaan. Mutta meidänkin kärsivällisyydellä on rajansa, Cavusoglu sanoi.

Turkin mukaan Venäjä on jo "asettanut itsensä naurunalaiseksi" väittämällä, että Turkki ampui venäläishävittäjän alas suojellakseen öljybisneksiään Isisin kanssa.

Cavusoglu kritisoi lehden haastattelussa Venäjän läsnäoloa Syyriassa toteamalla, että sotilasoperaation tarkoituksena on tukea presidentti Bashar al-Assadin hallintoa eikä taistella Isisiä vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?