Datayhtiö Rakennuslehdelle: Verot toivat meidät Suomeen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Datayhtiö Rakennuslehdelle: Verot toivat meidät Suomeen

Kuvituskuva
Julkaistu: 1.12.2015 16:04, Päivitetty 1.12.2015 15:56

Datakeskusyhtiö Hetzner Online on kertonut Rakennuslehdelle lisätietoja Suomeen rakennettavasta datakeskuksesta.

Hetzner Onlinen suurin syy sijoittaa tuore datakeskus Suomeen oli verotus. Datakeskukset maksavat Suomessa sähköveroa vähemmän kuin Saksassa.

– Voimme säästää laskujemme mukaan kymmenen miljoonaa euroa joka vuosi, kun rakennamme datakeskuspuiston Suomeen Saksan sijaan, yhtiön markkinointijohtaja Christian Fitz sanoi Rakennuslehdelle.

Muita tärkeitä syitä Suomen valinnalle olivat energian luotettava saatavuus, vakaa yhteiskunta ja omaisuutta ja yksityisyyttä arvostava lainsäädäntö. Sähkö on Suomessa myös edullista vaikka verotusta ei huomioitaisikaan. Lisäksi Suomi on kätevällä paikalla idän ja lännen välissä.

Fitz kertoi Rakennuslehdelle, että datakeskus nousee pääkaupunkiseudulle noin kymmenen hehtaarin tontille. Siihen kuuluu 12 rakennusta ja sen koko on yhteensä 150 000 neliötä.

Hetznerin datakeskussuunnitelmista kerrottiin keväällä. Tuolloin omistajaohjauksesta vastannut Sirpa Paatero (sd) arvioi, että rakennuttaminen tulee työllistämään satoja suomalaisia.

Hetzner sijoittaa myös Suomesta Saksaan vedettävään merikaapeliin. Sen toimittaa Alcatel-Lucent Submarine Networks, joka on siirtymässä Nokialle osana Alcatel-kauppoja.