Stubb selitti 90 prosenttia: "Sain luvun omasta päästäni" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Stubb selitti 90 prosenttia: "Sain luvun omasta päästäni"

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kertoi maanantaina keksineensä itse eduskunnassa esitellyn virheellisen hallintarekisteriluvun.

30.11.2015 11:31 | Päivitetty 30.11.2015 12:01

– Tietoa 90 prosentista ei ollut ja käytin sitä väärin. Sain luvun omasta päästäni, Stubb kertoi Tampereella pidetyssä tilaisuudessa.

Stubb tapasi toimittajia vieraillessaan Tampereen yliopistolla.

Valtiovarainministerin puheista eduskunnassa nousi vilkas keskustelu viikonloppuna, kun kävi ilmi, että Stubb oli esittänyt kansanedustajille virheellistä tietoa hallintarekisteristä.

Stubb sanoi eduskunnan kyselytunnilla, että 90 prosenttia hallintarekisteriä koskevista lausunnoista oli myönteisiä.

Helsingin Sanomat oikaisi tietoa kertoen, että 21 viranomaisesta 10 vastusti, 9 ei ottanut selvää kantaa ja 2 kannatti.

Stubb myönsi lauantaina Ylen Ykkösaamussa käyttäneensä vääriä lukuja, kun hän kertoi hallintarekisteriä kannattavista viranomaisista.

– Helsingin Sanomien juttu osoittaa sen, että laskea voi monella tavalla. Mutta virhe oli ilman muuta minun, sori siitä, Stubb sanoi.

Opposition edustajat ovat vaatineet äänestystä Stubbin luottamuksesta.

Nämä #hallintarekisteri faktat tulevat "omasta päästä". "Sori siitä". Herää kysymys, mihin Stubbin sanomisiin voi jatkossa luottaa?— Paavo Arhinmäki (@paavoarhinmaki) November 30, 2015 Käsi ylös: kenellä alkaa olla Jyrki Kataista ikävä? Kaikki on suhteellista. Siinä oli aina reilu ministeri (kok). Sekin on jo aika paljon.— Ville Niinistö (@VilleNiinisto) November 30, 2015

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?