Lasikaton lisäksi luokkakatto - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lasikaton lisäksi luokkakatto

Julkaistu: 27.11.2015 7:15, Päivitetty 26.11.2015 14:58

Vain parhaassa työiässä olevan keskiluokkaisen valkoisen miehen euro on sata senttiä. Heitä on alle neljäsosa koko työvoimasta.

Suffragette-elokuvassa naisten äänioikeuden esitaistelijaa esittävä Meryl Streep on yksi niistä Hollywood-näyttelijöistä, jotka ovat puhuneet naisten ja miesten palkkaeroista. Kolminkertaisena Oscar-voittajanakin Streepille maksetaan vähemmän kuin hänen mieskollegoilleen.

Ylirikkaiden filmitähtien palkkataistelu on yllättävän tärkeä meille tavallisillekin naisille. Elokuvanteossa on tuhansia muitakin naisia, joiden asemaa nämä tähdet kohentavat. Nyt myös Kalifornian osavaltio on säätänyt lain, jonka mukaan työnantajien on voitava esittää asialliset perustelut, jos ne maksavat miehelle samasta työstä korkeampaa palkkaa kuin naiselle.

Kaikki lait tasa-arvoisesta palkkauksesta ovat silkkaa sanahelinää niin kauan, kun työntekijän on itse todistettava tulleensa väärinkohdelluksi. Tiedot kollegan työhistoriasta, koulutuksesta tai vaikkapa myyntituloksista voivat olla hankalasti saatavia.

Britanniassa kaavaillaan lakia, joka pakottaisi isot työnantajat julkistamaan miehille ja naisille maksetut palkat. Brittinaisen punta on edelleen vain 81 penniä. Vaikka alle nelikymppiset kokopäivätyössä olevat naiset saavat jo saman verran palkkaa kuin miehetkin, niin nykymenolla Britanniassa kestää 180 vuotta ennen kuin palkkaerot ovat umpeutuneet.

Alle nelikymppisten kokopäivätyöläisten vertailu ontuu siksi, että lähes kaikki äidit puhdistuvat siitä pois. Vain harva pikkulasten äiti pystyy täällä tekemään kokopäivätyötä.

Etninen punta on 90 penniä

Britanniassa on selvitetty myös etnisen taustan vaikutusta palkkoihin. Vaihtelut eri etnisten ryhmien välillä ovat suuria: Intian hindumiehet ansaitsevat keskimäärin enemmän kuin valkoiset brittimiehet, mutta ero selittyy pääosin sillä, että heitä on paljon korkeaa koulutusta vaativissa hyväpalkkaisissa ammateissa kuten lääkäreinä.

Pakistanin muslimimiehet ovat miesten palkka-asteikon alaportailla, Intian muslimit pakistanilaisten ja oman maansa hindujen välissä. Ammattitaidolla tai sen puutteella selittymättömien etnisten palkkaerojen osuus on Essexin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan kymmenen prosenttia.

Britannian viimeisimmissä tutkimuksissa on löydetty myös luokkakatto, joka rajoittaa työväenluokasta asiantuntijatehtäviin nousseiden palkkoja.

Köyhistä oloista tai työväenluokasta lähteneet talousammattilaiset ja juristit saavat kolmasosan pienempää palkkaa kuin keski- ja yläluokan kollegansa. Lääkäreinä ja upseereina ero kaventuu neljäsosaan ja it-asiantuntijoina viidennekseen. Insinööreillä ja tieteentekijöillä ei ole luokkaan perustuvia palkkaeroja.

Palkkatason madaltajat

Ikäkin tuo palkkaeroja. Nuorten kokemattomuudesta ei makseta, vaikka he olisivat kuinka hyviä töissään. Heitä houkutellaan herkullisin oppimislupauksin jos jonkinlaisiin palkattomiin harjoittelupaikkoihin, joista osa on silkkaa hyväksikäyttöä.

Pieneen palkkaan suostuvat ikäihmiset ajavat monien alojen palkkoja alaspäin. Asuntonsa maksaneet haluavat pikemminkin tekemistä kuin rahaa. Pikkueläkkeellä sinnittelevät puolestaan eivät uskalla pyytää enempää, kun se saattaisi olla koko työnsaannin este.

Jos miehiä on puolet työvoimasta ja jos puolet heistä kuuluu halutuimpaan kolmi- ja nelikymppisten ryhmään, niin palkkasyrjinnästä kärsimättömiä työntekijöitä on vain neljäsosa työvoimasta. Kun täällä Britanniassa heistäkin osa kuuluu etnisiin vähemmistöihin tai työväenluokkaan, niin syrjimättömiä työntekijöitä saattaakin olla vain kahdeksasosa kaikista.

Ehkä lasikattoa, luokkakattoa tai etnistä kattoa ei olekaan. Ehkä on vain keskiluokkaisten, keski-ikäisten valkoisten miesten bonus. Heidän euronsa on 120 senttiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?