Kesko pohtii isoa Plussa-muutosta – plussasetelit jäämässä historiaan? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kesko pohtii isoa Plussa-muutosta – plussasetelit jäämässä historiaan?

Julkaistu: 26.11.2015 16:04

Paperiset plussasetelit voivat olla ensi vuonna historiaa. Pisteet kertyisivät jatkossa kortin sähköiseen muistiin.

Monen suomalaisen keittiönhyllyä koristavat Keskon kanta-asiakasohjelman tuottamat plussasetelit. Viiden euron arvoisilla seteleillä voi maksaa esimerkiksi ruokaostoksia K-marketeissa taikka polttoaineita Nesteen huoltoasemilla.

Nyt kuitenkin vuodesta 1997 jatkunut setelien kerääminen saattaa tulla tiensä päähän. Kesko harkitsee parhaillaan plussaseteleistä luopumista ja niiden muuttamista digitaaliseen muotoon.

– Olemme tekemässä laajempaa Plussa-uudistusta, jossa tämäkin vaihtoehto on esillä, sanoo K-Plussan toimitusjohtaja Ismo Riitala Taloussanomille.

Hänen mukaansa uudistuksen myötä plussapisteet siirtyisivät plussakortin sähköiseen muistiin. Uudistus koskee suurta joukkoa, sillä K-Plussa-kortteja on yli 3,6 miljoonalla suomalaisella 2,3 miljoonassa kotitaloudessa.

Nytkin plussapisteet voi jo ohjata suorituksina pankkitilille. Paperisen pistetiedotteen saa tällöin kerran vuodessa. Plussapisteet voi lahjoittaa myös hyväntekeväisyyteen.

Viimeisin uudistus on puhelimessa toimiva K-Plussa-mobiilikortti, jonka voi ladata Android-puhelimeen.

– Suurin osa on kuitenkin halunnut paperiset setelit. Riippuu tietysti kortin käytöstä, saako niitä joka kuukausi. Osa säästää setelit keittiön laatikkoon ja ottaa ne esiin joulun alla lähtiessään ostoksille.

Riitala myöntää, että täysin sähköinen järjestelmä merkitsisi Keskolle selvää kulujen säästöä.

– Kun kotitalouksia on 2,3 miljoonaa, ovat postituskustannuksetkin merkittäviä. Toisaalta sähköinen järjestelmä olisi myös varmempi, seteleitä ei menisi hukkaan asiakkailta, hän toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?