Uutta tietoa neliöhinnoista – Vantaalla pudotus - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Uutta tietoa neliöhinnoista – Vantaalla pudotus

Julkaistu: 19.11.2015 16:21

Keskineliöhinta nousi pääkaupunkiseudulla muualla paitsi Vantaalla.

Asuntokauppojen määrä laski lokakuussa viisi prosenttia vuodentakaisesta, vaikka lokakuu on yleensä hyvä kuukausi asuntomarkkinoilla. Syyskuuhun verrattuna myyntimäärä kasvoi 1,3 prosenttia. Tämä selviää Huoneistokeskuksen asuntomarkkinakatsauksesta.

– Tänä vuonna lokakuu oli hienoinen pettymys, kun taas marraskuun ennusteet näyttävät lokakuun valossa yllättävän positiivisilta, Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja Antti Asteljoki sanoo katsauksessa.

Erityisen yllättävää oli pudotus Helsingissä, jossa kauppamäärät vähenivät neljä prosenttia vuodentakaisesta. Kerrostaloasuntokaupoissa jäätiin tänä vuonna tammikuun jälkeen ensimmäistä kertaa pienempiin kauppamääriin kuin vuosi sitten: laskua tuli 7 prosenttia.

Rivitaloasuntojen kaupassa lokakuu oli puolestaan paras kuukausi kolmeen vuoteen Helsingissä.

Keskineliöhinta nousi eniten Porissa

Pääkaupunkiseudulla asuntojen keskineliöhinnat nousivat muualla paitsi Vantaalla. Helsingissä neliöstä piti pulittaa nyt 4 350 euroa, kun syyskuussa hinta oli 4 317 euroa.

Espoossa keskihinta nousi 3 499 eurosta 3 509 euroon. Vantaalla taas tuli laskua 2 877 eurosta 2 796 euroon.

Neliöhinnat nousivat myös Tampereella, Turussa, Kuopiossa, Lahdessa ja Kotkassa. Isoin loikka oli Porissa, jossa uudiskohteiden kauppa nosti keskineliöhinnan 1 630 eurosta 1 892 euroon.

Hinnat laskivat Jyväskylässä, Oulussa, Lappeenrannassa, Joensuussa, Mikkelissä ja Kouvolassa. Suurin lasku oli Vaasassa, jossa hinnat laskivat 2 332 eurosta 2159 euroon. Sielläkin harppausta selittävät uudiskohteet, joita myytiin aiempaa vähemmän.

Myyntiajat pysyivät syyskuisissa lukemissa muualla paitsi pääkaupunkiseudulla, jossa keskimääräinen myyntiaika nousi 60 vuorokaudesta 62 vuorokauteen. Muualla Suomessa keskimääräinen myyntiaika oli 83 vuorokautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?