Lidlin jätti-investoinnin paikka varmistui - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lidlin jätti-investoinnin paikka varmistui

Lidl suunnittelee suurta logistiikkakeskusta Järvenpäähän.

Maitoa Lidlin myymälässä.

2.11.2015 8:25

Logistiikkakeskuksesta voidaan suunnitelmien mukaan tehdä korkeintaan 80 000 neliömetrin kokoinen. Se nousisi liki 24 hehtaarin tontille Järvenpäähän. Tontin hinta on 6,4 miljoonaa euroa.

Asia käy ilmi Järvenpään kaupunginhallituksen esityslistasta, jota käsitellään tänään. Kaupunginhallitukselle ehdotetaan suunnitteluvaraussopimuksen hyväksymistä, eli etenemistä asiassa.

Sopimukseen sisältyy puolen miljoonan euron suunnitteluvarausmaksu, jonka Lidl maksaa Järvenpäälle. Jos Lidl luopuu hankkeesta, kaupunki pitää varausmaksun, mutta jos hanke etenee, varausmaksu hyvitetään Lidlille tontin hinnassa. Jos tontille ei jostain syystää saa rakennuslupaa, Lidl saa kuitenkin varausmaksusta takaisin kolme neljäsosaa.

Alustava rakennuslupamaksu tontille on 416 000 euroa.

Lidl on aiemmin kertonut, että se suunnittelee 50 000–70 000 neliömetrin kansainvälistä logistiikkakeskusta. Kyseessä on sadan miljoonan euron investointi, joka työllistää 300.

Lidl kertoi viime viikolla Helsingin Sanomille, että se harkitsee Järvenpäätä yhtenä vaihtoehtona logistiikkakeskukselle.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ylen uutiset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?