Lumioista murskaluvut Microsoftille – tulos koheni silti - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lumioista murskaluvut Microsoftille – tulos koheni silti

Microsoftin osavuosikatsaus sisälsi hyviä ja huonoja uutisia. Jälkimmäiset koskivat etenkin matkapuhelimia.

23.10.2015 10:07 | Päivitetty 23.10.2015 16:30

Teknologiayhtiö Microsoftin tilivuoden ensimmäisen vuosineljänneksen eli heinä-syyskuun tulos vahvistui, kun verkon kautta jaettavien ohjelmistotuotteiden kysyntä oli kasvussa.

Yhtiön heinä-syyskuun nettotulos ylsi irtisanomisista koituvat kertakulut mukaan lukien 4,62 miljardiin dollariin eli 0,57 dollariin osakkeelta, kun tulos vuotta aiemmin oli 4,54 miljardia eli 0,54 dollaria.

Järjestelykuluja neljänneksellä kertyi 1,14 miljardia dollaria.

Ilman kertakuluja tulos oli 0,67 dollaria osakkeelta, kun analyytikoiden odotus Bloombergin keräämässä ennusteessa oli 0,59 dollaria.

Microsoftin liikevaihto laski 21,7 miljardiin dollariin vuodentakaisesta 23,2 miljardista dollarista. Analyytikot odottivat 21 miljardin liikevaihtoa.

Puhelinten liikevaihto -54 %

Pilvituotteiden liikevaihto kasvoi 5,9 miljardiin dollariin, kun ennuste oli 5,7 miljardia. Kasvua oli kahdeksan prosenttia. Yhtiö on alkanut jakaa esimerkiksi suosittua toimistotyön Office 365 -pakettiaan verkon kautta.

Microsoftin älypuhelinten kysyntä ei sen sijaan ollut kehuttavaa. Puhelinten liikevaihto romahti 54 prosenttia vuodentakaisesta.

Yhtiö kertoi myös vähentäneensä lisää työvoimaa heinäkuussa sovittujen massiivisten irtisanomisten lisäksi.

Tällöin Microsoft kertoi vähentävänsä maailmanlaajuisesti 7800 työntekijää, joista suurin osa oli vanhoja nokialaisia yhtiön ostettua Nokian matkapuhelintoiminnot. Microsoft joutui tekemään matkapuhelinliiketoimintaansa massiivisen 7,6 miljardin dollarin alaskirjauksen.

Nyt odotettavissa olevien irtisanomisten suuruutta ei kerrottu, mutta Bloombergin lähteiden mukaan mittakaava on tuhatkunta henkeä.

Uutista on muokattu: Bloomberg on muuttanut alkuperäistä uutistaan, jonka mukaan tulossa olisi 1000 irtisanomista. Uutistoimiston nykyisen version mukaan irtisanomiset on jo tehty. Samaan aikaan CNBC:llä on on yhä esillä tieto siitä, että kyseessä olisi uusi irtisanomiskierros. Microsoft ei halunnut kommentoida uutislähteiden väiteitä Digitodaylle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?