Suomutunturin hotelli palaa – "Jouluksi talo oli jo loppuunmyyty" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suomutunturin hotelli palaa – "Jouluksi talo oli jo loppuunmyyty"

Julkaistu: 9.10.2015 18:13, Päivitetty 9.10.2015 20:08

Hotelli Suomun omistajan mukaan näkymät ennen tulipaloa olivat jo suotuisat.

Kemijärvellä tänään palamaan syttyneen Hotelli Suomun omistaja Kari Tirkkonen kertoo tulipalon levinneen katon korjaustöistä.

– Palo on vanhan puolen keittiön, ravintolasalin ja vastaanoton alueella. Edeltävinä päivinä alueella on suoritettu kattotöitä. Sammuttamassa on ollut Lapin pelastuslaitokselta 11 yksikköä, Tirkkonen sanoo Taloussanomille.

Hänen mukaansa hotellin vanhan osan siipi ei ole kokonaan palanut, mutta sen kunnostaminen on todennäköisesti mahdotonta.

– Tällä hetkellä palokunta tekee ansiokkaasti töitä estääkseen palon leviämisen uudelle puolelle. Tämä näyttää ainakin toistaiseksi olevan mahdollista.

Tirkkosen mukaan kiinteistö oli vakuutettu, mutta hotellitoiminnan käynnistyminen uudelleen lykkääntyy nyt hamaan tulevaisuuteen.

– Avajaisia oli suunniteltu itsenäisyyspäiväksi, mutta varauksia esimerkiksi pikkujouluksi oli jo marraskuulle. Jouluksi talo oli jo loppuunmyyty, Tirkkonen sanoo.

– Tämä on kuitenkin rinnekeskus ja elämä jatkuu, vaikka ilman keittiötä ja vastaanottoa avaamiseen menee aikaa.

Matkailuyrittäjä Tirkkonen osti Suomun hotelli- ja rinnetoiminnan loppukesästä sijoittaja Ahti Vilppulalta, joka oli sijoittanut alueen kunnostamiseen miljoonia euroja.

Suomu-hotelli vuoden 1986 loistossaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?