Volkswagen-pomo vakavana: Skandaali voi uhata olemassaoloamme - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Volkswagen-pomo vakavana: Skandaali voi uhata olemassaoloamme

Volkswagenin johdon kommentit painottavat tilanteen vakavuutta autovalmistajalle.

Hans Dieter Pötsch

5.10.2015 8:46

Saksalaisen Volkswagenin päästöskandaali voi levitessään "uhata yhtiön koko olemassaoloa", arvioi autovalmistajan hallituksen puheenjohtajaksi nouseva Hans Dieter Pötsch.

Volkswagenin pitää keskiviikkoon mennessä esittää suunnitelma, jolla 2,8 miljoonan dieselauton päästöt saadaan kuriin kotimarkkinoilla. Yhteensä autoja on 11 miljoonaa eri puolilla maailmaa.

Sisäisissä tutkimuksissa on paljastunut jo useita insinöörejä, jotka ovat myöntäneet asentaneensa päästöjä vääristävän ohjelmiston dieselautoihin, kertoi Bild am Sonntag-lehti.

Kriisi on vienyt lähes 30 miljardia euroa Volkswagenin markkina-arvosta. Welt am Sonntag -lehden mukaan Pötsch kertoi kuitenkin viime viikolla yhtiön johtajistolle, että hän luottaa kriisin menevän ohitse, mikäli sen voittamiseen suunnataan tarpeeksi voimavaroja.

Yhtiö on julkistanut Saksassa kampanjan, jossa todetaan yhtiön aikoneen alunperin julkistaa Saksan yhdistymistä juhlistavan mainoksen, mutta pyydetään nyt asiakkailta luottamusta.

– Teemme kaikkemme, jotta voittaisimme luottamuksenne takaisin, mainoksessa todetaan.

Liittokansleri Angela Merkel kommentoi sunnuntaina Volkswagen-kohua ja sanoi sen olevan "dramaattinen tapahtuma". Hän ei kuitenkaan usko, että asia aiheuttaa pysyvää vahinkoa.

– Uskon, että Saksan teollisuuden maine ja luottamus Saksaan teollisuusmaana ei ole horjunut niin pahoin, ettei meitä nähtäisi enää hyvänä paikkana liiketoiminnalle, Merkel totesi radiohaastattelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?