"Volkswagenin osuus on laskenut normaalista" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

"Volkswagenin osuus on laskenut normaalista"

Amerikkalaisen suurpankin JPMorganin analyytikot keskustelivat Volkswagenin dieselskandaalin vaikutuksista saksalaisten autonmyyjien kanssa.

1.10.2015 12:25

Volkswagen-brändin autojen osuus kaikista tilattavista dieselautoista on laskenut "normaalista 40 prosentin osuudestaan 30 prosenttiin".

Näin kertoo yksi Saksan suurimmista uusien autojen myyjistä raportissa, jonka JPMorgan-pankin analyytikot ovat laatineet. Raportti perustuu analyytikoiden keskusteluihin saksalaisten autokauppiaiden kanssa.

– Kyseessä on selvä pudotus, joka käynnistyi Volkswagenin ilmoittaessa autojensa korjauskutsuista, raportissa sanotaan.

Volkswagen kärähti toissa viikolla Yhdysvalloissa diesel-autojensa päästöjen peukaloinnista. Tämän jälkeen yhtiö on kutsunut huollettavaksi miljoonia autoja eri puolilla maailmaa.

JPMorganin raportin mukaan Saksassa myynti ei ole kuitenkaan alkanut tökkiä yhtä pahasti samaan konserniin kuuluvissa Skoda- ja Seat-autoissa.

Analyytikoiden mukaan Saksassa kriisi näyttää sen sijaan iskeneen dieselautoihin kautta linjan. Muiden kuin Volkswagen-konsernin valmistamien diesel-autojen kysyntä on laskenut samassa suhteessa kuin Skoda- ja Seat-autoissa.

– Dieselautojen kysynnän lasku ei ole toistaiseksi vaikuttanut merkittävästi Audiin, analyytikot kirjoittavat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?