Ranska panee autoyhtiöt kovaan syyniin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ranska panee autoyhtiöt kovaan syyniin

Ranska tutkii, johtiko Volkswagen tarkoituksella harhaan kuluttajia. Tutkimukset ulotetaan myös muihin autonvalmistajiin.

Pariisissa on valitettu dieselautojen aiheuttamasta savusumusta jo ennen Volkswagen-kohua.

1.10.2015 11:38

Jos Ranskan viranomaiset toteavat Volkswagenin johtaneen autoilijoita harhaan tarkoituksella, se voi sakottaa autonvalmistajaa esimerkiksi viemällä tietyn prosenttiosuuden myyntivoitoista.

Volkswagen voi joutua myös maksamaan takaisin kampanjatuet, joita sille on maksettu, jotta se myisi puhtaampina mainostettuja autojaan halvemmalla.

Volkswagen-syyni jatkuu ainakin marraskuun lopulle. Ranskassa on noin 946 000 Volkswagen-konsernin autoa, joihin dieselpäästöjen huijausohjelma vaikuttaa.

Volkswagen ei myöskään ole ainoa autonvalmistaja, jonka Ranskan viranomaiset testaavat. Pistokokein testataan noin sata autoa tai muuta kevyttä ajoneuvoa, ja kaikki autoyhtiöt ovat testien piirissä.

Ranskan energia- ja ympäristöministeri Segolene Royal sanoi olevansa luottavainen, että ranskalaiset autonvalmistajat läpäisevät testit puhtain paperein. Se tarkoittaa käytännössä Peugeot Citroenia ja Renaultia.

Dieselautot ovat Ranskassa eurooppalaisittainkin poikkeuksellisen suosittuja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?