Alma Media ostaa Talentumin

Alma Media tekee ostotarjouksen kilpailijastaan. Talentumin hallitus suosittelee yhdistymistä.

29.9.2015 8:35 | Päivitetty 29.9.2015 11:13

Mediayhtiöt Alma Media ja Talentum yhdistyvät. Alma Media ostaa kaikki Talentumin osakkeet ja optio-oikeudet, yhtiöt kertovat tiedotteissaan.

Alma tarjoaa kustakin Talentumin osakkeesta 0,25 uutta Alma Median osaketta ja käteisvastikkeena 0,70 euroa. Tarjoushinta on 24,4 prosenttia enemmän kuin Talentumin keskikurssi.

Alma Media on Talentumin suurin omistaja. Elokuun lopussa Alman ja sen tytäryhtiöiden osuus oli 32,14 prosenttia Talentumin osakkeista.

Muut Talentumin suurimmat omistajat olivat Nordea Pankki Suomi runsaan 11 prosentin ja vakuutusyhtiö Ilmarinen vajaan 10 prosentin osuudella.

– Alma Median ja Talentumin yhdistymisestä saadaan nopeasti kustannushyötyjä ja pidemmällä aikavälillä kasvaneen liiketoimintakokonaisuuden avulla parempia tuotteita ja palveluita asiakkaillemme sekä kiinnostavampia työmahdollisuuksia henkilöstöllemme, Talentumin hallituksen puheenjohtaja Kai Telanne sanoo tiedotteessa.

– Toteutuessaan Talentumin ja Alma Median yhdistyminen antaa uudelle yhtiölle enemmän mahdollisuuksia kehittää uusia digitaalisia kuluttaja- ja yrityspalveluita, sanoo Talentumin toimitusjohtaja Aarne Aktan.

Talentumin hallitus suosittelee ostotarjouksen hyväksymistä.

Talentumin osakkeenomistajat eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja Accedo Capital ovat tietyin ehdoin sitoutuneet hyväksymään tarjouksen. Yhtiöt omistavat yhteensä 20,98 prosenttia Talentumin osakkeista ja äänistä.

Yhdistyminen tuo jopa viiden miljoonan säästöt

Alma ja Talentum uskovat, että yhdistyminen tuo etuja digitalisoituvilla mediamarkkinoilla. Vuotuiset kustannussynergiat voivat nousta 4-5 miljoonaan euroon.

Talentumin toiminnot yhdistetään Alman Talousmedia ja yrityspalvelut -liiketoimintayksikköön. Liiketoiminnan tukitoiminnot yhdistetään konsernitasolla.

Osa synergioista pyritään saavuttamaan henkilöstöjärjestelyjen kautta. Henkilöstömuutokset selvitetään välittömästi yhdistymisen jälkeen.

Almalla oli kesäkuun lopussa vajaat 1 800 ja Talentumilla runsaat 700 kokoaikaista työntekijää.

Alman liikevaihto oli viime vuonna 295,4 miljoonaa euroa ja Talentumin 72,3 miljoonaa euroa. Uuden yhtiön liikevaihto olisi siten ollut noin 367 euroa.

Yhdistynyt yhtiö pyrkii lisäämään digitaalisten kuluttaja- ja yrityspalveluiden osuutta ja tuomaan markkinoille digitaalisia palveluja myös julkaisutoiminnan ulkopuolelta. Sitä varten luodaan uusi Ammattilaismedia ja yrityspalvelut -liiketoimintayksikkö.

Uuden yhtiön hallituksena jatkaa Alman Median hallitus ja toimitusjohtajana Kai Telanne.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?