"Tämä kohtelee ihmisiä tasapuolisesti" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

"Tämä kohtelee ihmisiä tasapuolisesti"

Hallituksen päätös leikata lomarahoja saattaa lisätä yhteisymmärryksen saavuttamista laajemminkin, ekonomisti pohtii.

28.9.2015 21:05 | Päivitetty 28.9.2015 21:07

Hallituksen päätös perua sunnuntai- ja ylityökorvauksien leikkaus ja korvata ne lomarahojen pienentämisellä kuulostaa tasapuolisuutta lisäävältä ratkaisulta, OP-ryhmän pääekonomisti Reijo Heiskanen arvioi.

Ratkaisun edistymisellä on Heiskasen mielestä kokonaisuudessa myönteiset vaikutukset talouteen. Hän huomauttaa, että se, kuinka leikkauksia yksikkötyökustannuksiin tehdään, on poliittinen valinta.

– Tämä tapa kohtelee ihmisiä mahdollisimman tasapuolisesti ja on varmastikin järkevää kaiken tämän jälkeen. Tämä on olennaista, Heiskanen sanoo Taloussanomille.

Hän pohtii, että kun tasapuolisuus lisääntyy, mahdollisuudet yhteisymmärryksen saavuttamiseen paranevat muutenkin. Ehkä näin päädytään "myönteisempään ratkaisuun poliittisesti ja työmarkkinaosapuolia ajatellen", Heiskanen pohtii.

Hallitus julkisti tänä iltana peruvansa sunnuntai- ja ylityökorvausten leikkaamisen. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) nämä korvataan lomarahoja leikkaamalla.

Kaksi arkipyhää hallitus aikoo yhä muuttaa palkattomiksi vapaapäiviksi, tehdä ensimmäisestä sairauslomapäivästä palkattoman ja rajoittaa vuosiloman pituutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?