Pakotteet purivat – Rotenberg myi Långvikin

Liikemies Roman Rotenberg on myynyt Långvikin hotelli- ja kylpyläkeskuksen Kirkkonummella Yhdysvaltain asettamien pakotteiden vuoksi.

| Päivitetty

Långvikin liiketoiminnan on ostanut hotelli- ja ravintolatoimintaa harjoittava Ryokan, jonka suurimmat osakkeenomistajat ovat Rotenbergien asioita pitkään hoitaneet Martti Ahto ja Auvo Niiniketo.

Roman Rotenberg ilmaisi halukkuutensa luopua Långvikin kylpylähotelliliiketoiminnasta. Käynnistin välittömästi keskustelut eri tahojen kanssa ja tässä on lopputulos. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, kaikki avainhenkilöt jatkavat positioissaan, nyt voimme keskittyä sataprosenttisesti liiketoimintaan. Långvikin tuloskehitys on ollut todella positiivinen alkuvuoden aikana. Alkuvuosi on osoittanut että paikka toimii ja täällä on tehty oikeita asioita, Ryokan Oy:n hallituksen puheenjohtaja Auvo Niiniketo sanoo tiedotteessa.

Kaupasta kertoi tänään aamulla Helsingin Sanomat. Lehden mukaan Niiniketo omistaa Ryokanista 45 prosenttia ja Ahto 27 prosenttia MJJA Capital -yhtiönsä kautta. Loput omistavat Långvik Capitalin toimitusjohtaja Inka Uusitalo-Raoult sekä Maiju Tirri, Jussi Salonoja ja Tuomas Teräsvuori sijoitusyhtiöidensä kautta.

Långvikin kiinteistöt ja maa-alueet on lehden mukaan vuokrattu Ryokanille 30 vuodeksi. Kolmen ensimmäisen vuoden aikana Långvikistä makseta lainkaan vuokraa, ja sen jälkeen vuokra sovitaan vuosittain.

Yhdysvallat määräsi heinäkuussa talouspakotteita Roman Rotenbergia ja Långvikiä vastaan. Niiden vuoksi luottokorttiyhtiöt ovat myös kieltäytyneet välittämästä maksuja Långvikille.

Rotenberg on jääkiekkojoukkue Jokerien osakas ja Hartwall Arenan pääomistaja. Yhdysvaltojen mukaan Rotenbergin isä ja setä kuuluvat Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin.

Juttua on muokattu kello 15.18: Artikkeliin on korjattu Ahdon oikea omistusosuus, lisätty muiden omistajien nimiä ja päivitetty kommentti Ryokan Oy:n tiedotteesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?