Sipilä torjui karenssipäivän kolme vuotta sitten – "Tähän ei pidä lähteä"

Sipilä kirjoitti vielä kolme vuotta sitten, että sairauspoissaoloja ehkäistään parhaiten työhyvinvointia parantamalla ja hyvällä johtajuudella.

8.9.2015 18:49 | Päivitetty 8.9.2015 19:10

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus kertoi tänään merkittävistä työehtojen heikennyksistä. Yksi heikennys on, että jatkossa sairas työntekijä ei saa ensimmäiseltä sairauslomapäivältään palkkaa, ja seuraaviltakin vain 80 prosenttia.

Idea ei ole uusi, sillä kokoomus esitti sairauslomiin päivän karenssia jo syyskuussa 2012. Tuolloin Sipilä tyrmäsi ajatuksen.

– Tähän meidän ei pidä Suomessa lähteä. Sairauspoissaoloja ehkäistään parhaiten hyvällä johtajuudella ja työhyvinvointia parantamalla, Sipilä kirjoitti blogissaan.

Blogikirjoitus on otsikoitu "Sairaana ei pidä tulla töihin".

– Uusia työpaikkoja ei rakenneta työnantajien ja työntekijöiden vastakkainasettelulla eikä työntekijän kustannuksella, Sipilä kirjoittaa.

Sipilän hallitus esitteli tänään niin sanotun yhteiskuntasopimuksen kaatumista korvaavat työehtojen heikennykset. Sairausloman palkan leikkauksen lisäksi hallitus aikoo puolittaa ylityökorvaukset, leikata sunnuntaikorvauksia ja lyhentää lomia.

Heikennyksillä hallitus korvaa suunnittelemansa lisäleikkaukset ja veronkorotukset.

Soiniltakin tyrmäys

Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini otti kokoomuksen ehdotukseen kolme vuotta sitten jyrkän kannan.

– On aivan posketonta, että tässä tilanteessa, kun ihmiset pelkäävät työpaikkojensa puolesta ja eurokriisi velloo, kokoomus ottaa puolueena kannan siihen, että sairastaminen kriminalisoidaan taloudellisessa mielessä, Soini sanoi Ylen Ykkösaamun kuntavaalitentissä.

Soinia huoletti tuolloin, että muutos johtaisi siihen, että ihmiset menevät sairaana töihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?