Nyt lähti halvalla: Lentoyhtiö myytiin ruplalla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nyt lähti halvalla: Lentoyhtiö myytiin ruplalla

Venäläinen lentoyhtiö Aeroflot ostaa enemmistöosuuden kilpailijastaan Transaerosta. Kauppahinta on yksi rupla eli noin yksi eurosentti.

3.9.2015 18:57

Uutistoimisto Bloombergin lähteen mukaan Aeroflot ostaa kaupassa Transaeron osakkeista 75 prosenttia ja vielä yhden osakkeen päälle.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan kauppahinta on yksi rupla eli noin yksi eurosentti. Yhtiön suurimmat osakkeenomistajat ovat toimitusjohtaja Olga Pleshakova ja hallituksen puheenjohtaja Alexander Pleshakov, joista kumpikin omistaa yhtiöstä 18 prosenttia.

Uusi lentoyhtiö lentäisi yli puolet Venäjän kotimaan liikenteestä, arvioi moskovalaisen IFC Metropolin liikenneanalyytikko Andrei Rozhkov.

Transeron mukaan ruplan nopea halpeneminen on johtanut kansainvälisten lentojen kysynnän laskuun ja ulkomaisissa valuutoissa otettujen lainojen kallistumiseen. Yhtiö laajensi laivastoaan velkarahalla vuosina 2010-2013.

– Transaero Airlines on epäilemättä vaikeuksissa taloudellisessa tilanteessa, jota on perustellusti kutsuttu täydelliseksi myrskyksi, yhtiö totesi lausunnossaan.

Talouslehti Vedomostin mukaan Transaerolla on raskas velkataakka, josta 31 prosenttia on ulkomaisissa valuutoissa.

Transaeron verkkosivujen mukaan yhtiöllä on 106 lentokonetta. Yhtiöllä on kohteita Aasiassa, Euroopassa, Lähi-Idässä, Pohjois- ja Väli-Amerikassa ja Afrikassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?