Autopomo myönsi ongelmat: Meitä uhkaa "keskinkertaisuus" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Autopomo myönsi ongelmat: Meitä uhkaa "keskinkertaisuus"

Autonvalmistaja Fiat-Chryslerin toimitusjohtaja on antanut karun lausunnon yhtiönsä tulevaisuudesta.

Sergio Marchionne

1.9.2015 21:51 | Päivitetty 1.9.2015 21:02

Jos Fiat-Chrysler jää yksin, se voi selvitä, mutta yhtiö taantuu "keskinkertaisuuteen". Tätä mieltä on toimitusjohtaja Sergio Marchionne.

Marchionne on jonkin aikaa sanonut, että Fiat-Chryslerille olisi parasta liittoutua jonkin toisen autonvalmistajan kanssa. Todennäköisimpänä ehdokkaana on pidetty General Motorsia.

Analyytikoiden mukaan Fiat-Chryslerilla on useita ongelmia, jotka Marchionnekin on myöntänyt.

Aikana, jona autoyhtiöt investoivat ennennäkemättömiä summia kehitystyöhön, Fiat-Chrysler on ainoa jätti, jolla on nettovelkaa – peräti kahdeksan miljardia dollaria.

Yhtiöllä on 23 mallia Yhdysvaltain markkinoilla. Niistä vain kolme on aitoja menestystarinoita: Jeep Wrangler, Cherokee ja Grand Cherokee myyvät hyvin. Marchionne onkin kutsunut Jeepiä "suurimmaksi vakuutukseksi" joka yhtiöllä on.

Lisäksi monet Fiat-Chryslerin parhaiten myyvistä malleista perustuvat jo melko vanhoille alustoille. Esimerkiksi Dodge Charger ja Dodge Challenger sekä Chrysler 300 perustuvat Mercedes-Benzin vuonna 2005 julkaisemalle alustalle. Tuolloin Chrysler ja Daimler olivat vielä samaa yhtiötä. Daimler puolestaan omistaa Mercedes-Benzin.

Marchionnen lausunnoista ja Fiat-Chryslerin tilanteesta kertoi Automotive News.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?