Autokauppias yllättää: Vuoden polttoaineet ilmaiseksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Autokauppias yllättää: Vuoden polttoaineet kaupan päälle

Astrum Auton toimitusjohtaja Mikko Hägerström ei usko, että kampanjaa käytettäisiin väärin.

19.8.2015 19:45 | Päivitetty 20.8.2015 13:36

Helsingissä, Salossa ja Forssassa autoja myyvästä Astrum Autosta ostettuihin kaasu- ja bensiinikäyttöisiin Skoda Octavioihin ja Mercedes-Benzin B- ja E-sarjalaisiin saa ilmaiset biokaasut vuodeksi.

Astrum Auton toimitusjohtaja Mikko Hägerström liputtaa yhteistyössä biokaasuyhtiö Envorin kanssa tehtyä kampanjaa ensimmäisenä laatuaan.

– Suunniteltaessa todettiin, että ei ole tiedossa, että tällaista olisi aiemmin ollut, että vuoden pääsee ajamaan ilmaiseksi.

Ilmaiset kaasut pitää tankata biokaasuyhtiö Envorin biokaasuasemalta Forssasta. Hägerströmin mukaan tankkaajien kaasumääriä ei lähdetä kyttäämään.

– Se on tavoitteenakin, että paljon ajavat tämän kampanjan löytävät, eikä sitä ole rajoitettu mihinkään kilometrimäärään tai kiintiöön. Asema sijaitsee sellaisessa paikassa, että väärinkäytösten mahdollisuus on aika pieni.

"Parin vuoden päästä hiihtolomareissut kaasulla"

Toimitusjohtajan mukaan kaasuautoihin liittyy samantapaisia käytettävyyteen liittyviä ennakkoluuloja kuin sähköautoihin.

Kaasulla ja bensalla käyvät autot pystyvät kuitenkin vaihtamaan saumattomasti polttoainejärjestelmien välillä ja esimerkiksi Skoda Octaviasta löytyy sekä 15 kilon biokaasusäiliö ja 50 litran bensatankki.

Yhteensä niillä pystyy ajamaan keskeytyksettä normaalissa maantieajossa noin 1300 kilometriä, josta kaasun osuus on parhaimmillaan 400 kilometriä.

Käytössä kahdella polttoaineella käyvää autoa ei tavallisesta erota.

– Ainoa missä polttoaineiden eron huomaa on, että niille on omat mittarit, ja ne pitää tankata eri pistooleilla. Kaasukäyttöisyys ei rajoita auton käyttöä millään tavalla. Kaasusäiliökin vie varsin vähän tilaa auton alla.

Autonostajia huolettaa myös tankkausverkon riittävyys. Ennusteissa kuitenkin on, että verkosto tulee lähivuosina kasvamaan.

– Parhaassa tapauksessa parin vuoden aikana verkoston pitäisi kasvaa niin, että hiihtolomareissut voi tehdä kaasulla. Siihen totta kai vaikuttaa myös muiden vaihtoehtoisten energiamuotojen kehitys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?