Puhelinmarkkinoilla jytisee taas – HTC seuraa kännykkä-Nokian polkua - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Puhelinmarkkinoilla jytisee taas – jättivalmistaja seuraa kännykkä-Nokian polkua

Taiwanilainen puhelinjätti HTC vähentää kulujaan kolmanneksella.

Talousvaikeuksissa oleva HTC on laajentamassa puhelimista virtuaalitodellisuuslaitteisiin. ­

13.8.2015 16:08 | Päivitetty 13.8.2015 16:40

Taiwanilainen matkapuhelinvalmistaja HTC kertoo järjestelevänsä toimintonsa uudelleen ja irtisanovansa 2250 ihmistä vuoden loppuun mennessä. Asiasta kertoo mun muassa Wall Street Journal.

Tappiollisen osavuosikatsauksen julkistaneen HTC:n irtisanomiset vastaavat 15 prosenttia yhtiön työvoimasta. Yhtiö aikoo vähentää kulujaan 35 prosentilla.

Irtisanomisten syy on puhelinmarkkinoiden kova kilpailu, jossa HTC on jäämässä alakynteen. Etenkin yhtiön Kiinan-myynti on laahannut pahasti.

HTC:n romahdus on melko lailla verrattavissa Nokian syöksykierteeseen. Business Insiderin mukaan yhtiö oli maailman suurin Android-puhelinvalmistaja ja myi enemmän puhelimia kuin Samsung vuonna 2008. Menestyksen päätyttyä HTC katosi top 10:stä vuonna 2013. Sen markkinaosuus oli alimmillaan alle 3 prosentin luokkaa, mutta yhtiö on saanut markkinaosuutta takaisin onnistuneella M8-puhelimellaan.

Yhtiön suunnitelmiin kuuluu nyt toimintojensa monipuolistaminen. Yhtiö aikoo laajentaa erityisesti huippupuhelimiin, virtuaalitodellisuuteen sekä verkotettuihin lifestyle-tuotteisiin.

Ingressissä ollut virhe irtisanottujen prosenttimäärästä korjattu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?