Pc-johtajat: Lenovo, Apple, HP, Dell ja Samsung - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lenovo vei Applen johtoaseman

Kiinalainen Lenovo on noussut jälleen suurimmaksi henkilökohtaisten tietokoneiden toimittajaksi. Huhti-kesäkuussa se otti johtopaikan Applelta, joka on piti sitä hallussa viime vuoden heinä-syyskuun neljänneksestä lähtien.

Lenovon Yoga 3 Pro­

7.8.2015 8:35 | Päivitetty 7.8.2015 8:29

Lenovo toimitti huhti-kesäkuussa lähes 16 miljoonaa pc-laitetta, joihin luvut julkistanut markkinatutkimusyritys  Canalys laskee työpöytäkoneet, kannettavat ja taulutietokoneet. Applen vastaava toimitusmäärä oli vain 240 000 laitetta pienempi. Lenovon markkinaosuus oli 15 prosenttia.

Pc-markkinat kutistuivat 12 prosenttia viime vuodesta 109,2 miljoonaan laitteeseen. Kaikkien kolmen laiteryhmän toimitukset laskivat yli 10 prosenttia.

Kolmanneksi suurin toimittaja oli HP ja neljänneksi suurin Dell. Ne onnistuivat kasvattamaan hieman markkinaosuuttaan. Viidenneksi suurin Samsung, joka on kertonut osittaisesta vetäytymisestä kannetavien markkinoilta, sen sijaan menetti osuuttaan.

Valtaosa, 70 prosenttia, Applen toimittamista laitteista on iPad-tabletteja. Niitä toimitettiin huhti-kesäkuussa 10,9 miljoonaa. IPadien menekki on laskenut jokaisella neljänneksellä sitten vuoden 2013 loka-joulukuun.

Canalysin mukaan sekä Lenovon että Applen menestys nousee niiden kotimarkkina-alueen vahvuudesta. Lenovon monipuolisempi tuotevalikoima antaa sille vakaamman aseman pc-markkinoiden kärjessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?