Lidl lisää kierroksia: Rakentaa kymmeniä myymälöitä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lidl lisää kierroksia: Rakentaa kymmeniä myymälöitä

Saksalainen ruokakauppaketju on saanut neuvoteltua rahoituksen, joka mahdollistaa yli 40 myymälän rakentamisen Suomeen ja Ruotsiin.

10.7.2015 12:17 | Päivitetty 10.7.2015 12:11

Pohjoismainen Investointipankki (NIB) on sopinut Lidl Suomen ja Lidl Sverigen kanssa investointilainoista, joilla saksalaisketju rakentaa yli 40 uutta myymälää Suomeen ja Ruotsiin sekä uudistaa nykyisiä myymälöitä kolmen seuraavan vuoden aikana.

Suomen Lidlille myönnetty laina on 50 miljoonaa euroa ja laina-aika on kymmenen vuotta.

NIB:n lainaperustelujen mukaan iso osa Lidlin nykyisistä myymälöistä toimii tällä hetkellä kapasiteettinsa ylärajoilla molemmissa maissa. Siksi nykyisiä myymälöitä on laajennettava tai niiden on muutettava kokonaan uusiin tiloihin.

Lidlin on tarkoitus rakentaa uusiin, nykyistä suurempiin myymälöihin paistopisteitä sekä laajentaa hedelmä- ja vihannesosastoja ja lisätä tuorekala- ja tuorelihatuotteiden valikoimaa.

– NIB:n lainat Lidlille hyödyttävät kuluttajia sekä Suomessa että Ruotsissa lisäämällä valintamahdollisuuksia ja parantamalla toimijoiden välistä tasapainoa päivittäistavarakaupan alalla Pohjoismaissa, sanoo NIB:n toimitusjohtaja Henrik Normann tiedotteessa.

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) on kahdeksan jäsenmaan eli Islannin, Latvian, Liettuan, Norjan, Ruotsin, Suomen, Tanskan ja Viron omistama kansainvälinen rahoituslaitos. Se rahoittaa yksityisiä ja julkisia investointihankkeita sekä jäsenmaissa että niiden ulkopuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?