Kiinan pörssinousu siivittää osakkeita - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kiina siivittää osakkeita – Orion kiitää

Osakekurssit ovat nousseet tänään Helsingin ja muun Euroopan pörsseissä. Kiinan pörssiralli paransi osakemarkkinoiden tunnelmaa Aasiassa, ja myönteinen vire on levinnyt Eurooppaan. Positiivisen tulosvaroituksen antaneen Orionin osake on kallistunut reilusti.

9.7.2015 15:13

Manner-Kiinassa osakekurssit nousivat kuusi prosenttia ja myös Japanissa indeksit päätyivät plussalle. Lähes kaikissa avoinna olevissa pörsseissä osakkeet ovat nousussa.

OP-Pohjolan instituutiomeklarin Mikko Heinosen mukaan kukaan ei usko, että kiinalaisosakkeiden suunta on kääntynyt lopullisesti. Hän muistuttaa, että laskujaksoissa nähdään nousupäiviäkin välissä.

Markkinoilla seurataan yhä tiiviisti myös Kreikan tilannetta ja odotellaan, millaisia uudistuksia maa esittää tänään velkaohjelmansa vastineeksi. Aktian pääekonomistin Anssi Rantalan mielestä tällä viikolla olisi syytä saada aikaan jonkinlainen poliittinen sopu. OP:n Heinonen huomauttaa, että jollei Kreikka saa rahaa, sen pankit ovat kiinni ensi viikollakin.

Laaja eurooppalaisosakkeita kuvaava Stoxx 600 -indeksi oli noin kello 14.30 Suomen aikaa kiivennyt 1,7 prosenttia. Helsingin pörssissä yleisindeksi OMXH oli vahvistunut 2,0 prosenttia. Vaihdetuimpien osakkeiden OMXH 25 -indeksi oli noussut 2,1 prosenttia. Helsingissä miltei kaikki osakkeet olivat kallistuneet.

Vaihtoa oli kertynyt 150 miljoonaa euroa. Siitä verkkoyhtiö Nokian osuus oli 28 miljoonaa euroa. Nokian osake oli kallistunut 2,0 prosenttia 5,90 euroon.

Päivän piristäjä oli lääkeyhtiö Orion, joka nosti arviotaan tämän vuoden liikevaihdosta ja tuloksesta hyvän alkuvuoden ansiosta. Yhtiön vaihdetumpi B-osake oli pompannut 8,5 prosenttia.

Outokumpu, Kone jaKonecranes ylämäessä

Vaihtokolmonen oli teräsyhtiö Outokummun osake, joka oli noussut 2,1 prosenttia. Osake on kärsinyt raaka-aineiden hinnan laskusta. Raaka-aineet ovat halventuneet, koska Kiinan talouskasvun on ennakoitu hidastuvan. Yhdysvalloissa eilen julkistettu alumiiniyhtiö Alcoan odotettua heikompi tulos kertoo Heinosen mukaan osaltaan hintojen surkeudesta.

Kiina-kauppaa paljon tekevän hissi- ja liukuporrasyhtiö Koneen B-osake oli kohonnut 0,8 prosenttia.

Nostolaitevalmistaja Konecranesin osake on kallistunut 3,8 prosenttia. Yhtiö on saanut kahden ison raskasnosturin tilauksen teräsyhtiö SSAB Europelta. Kaupan arvoa ei julkistettu.

Tietoturvayhtiöiden osakkeet olivat kiivenneet selvästi. Esimerkiksi SSH Communicationsin kurssi oli 9,5 ja F-Securen osake 7,8 prosenttia plussalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?