Maskulta vaaditaan 100 000 euron sakkoa – Sukari: "Kilpailijoita harmittaa" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Maskulta vaaditaan 100 000 euron sakkoa – Sukari: "Kilpailijoita harmittaa"

Kuluttaja-asiamies vaatii Maskun Kalustetalolle uusia kieltoja harhaanjohtavasta markkinoinnista sekä uhkasakon korotusta.

­

8.7.2015 14:28

Maskun Kalustetalo on rikkonut kuluttaja-asiamiehen mukaan markkinaoikeuden kieltoa, joka sille määrättiin vuonna 2009. Tämän vuoksi kuluttaja-asiamies vaatii, että Maskun on maksettava sille asetettu 100 000 euron uhkasakko. Se tuomittiin maksettavaksi vuonna 2011.

Kuluttaja-asiamies vaatii lisäksi markkinaoikeutta määräämään uusia kieltoja harhaanjohtavista ale-markkinoinnista sekä uhkasakon korottamista 300 000 euroon. Uudet kiellot koskevat rajoitettuja tarjouksia, jotka ovat perättömiä. Lisäksi yhtiö on kuluttaja-asiamiehen mukaan myynyt myös muita tuotteita kuin sohvia jatkuvassa alennusmyynnissä.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan Maskun kampanjat ovat hämärtäneet kuluttajien käsitystä normaalista hintatasosta. Pitkään jatkuva alennusmyynti on harhaanjohtavaa, koska silloin tuotteen hintaa ei oikeasti alenneta, vaan alennetut hinnat muuttuvat normaalihinnoiksi.

Maskun Kalustetalon perustaja Toivo Sukari kertoo tiedotteessaan olevansa ihmeissään kuluttaja-asiamiehen linjauksesta.

– Ymmärrän, että kilpailijoita saattaa harmittaa, kun myymme tuotteitamme näin edullisesti, Sukari sanoo.

Hänen mukaansa Maskun toiminta ei poikkea muiden markkinoinnista. Maskun alennukset kestävät "tasan säädetyt kolme kuukautta kalenterivuodesta", minkä lisäksi yhtiöllä on lyhytaikaisia tarjouksia, Sukari sanoo.

– Ymmärrän toki, että ulkopuolisesta saattaa näyttää siltä, että alennuksia on paljon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?