Taksipomo Uberista: "En haluaisi sanoa sitä sanaa ääneen" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Taksipomo Uberista: "En haluaisi sanoa sitä sanaa ääneen"

Taksi Helsinki on ohjeistanut taksitarkastajiaan kirjaamaan ylös laittomilta vaikuttavien kuljetusten rekisterinumeroita. Hallituksen puheenjohtajan mukaan taksitarkastajat eivät yritä kasata henkilörekisteriä Uber-kuskeista, vaan ovat kirjanneet reklamaatioiden perusteella ylös "kymmenkunta rekisterinumeroa".

7.7.2015 13:08

Taksiliitto kertoi eilen vaativansa viranomaisia puuttumaan luvattomaan ja laittomaan liikenteeseen, joka on liiton tiedotteen mukaan lisääntynyt etenkin Uber-palvelun nousun vuoksi.

Taksiala kertoo auttavansa poliisia lähettämällä sille tietoja laittomalta vaikuttavasta liikenteestä.

– Esimerkiksi Taksi Helsinki on ohjeistanut taksitarkastajiaan kirjaamaan ylös rekisteritiedot laittomalta vaikuttavan liikenteen osalta, tiedotteessa sanotaan.

Ovatko Helsingin alueen tarkastajat siis ryhtyneet pitämään yllä rekisteriä Uber-kuljettajiksi epäilemistään henkilöistä, Taksi Helsingin hallituksen puheenjohtaja Jukka Kuusisto?

– No emme kai me nyt mitään henkilörekisteriä ylläpidä! Tuo rekisteritietojen kirjaaminen on ehkä vähän vahvasti ilmaistu. Kyse on siitä, että taksitarkastajille tulee yhä useammin reklamaatioita kuljetuksista, joita ei ole suoritettu taksilla. Jossain taksitarkastajien kuukausikeskustelussa tuli puheeksi, että tietoja niistä olisi hyvä kirjata ylös.

Yrittävätkö taksitarkastajat bongata laittomia kuljetuksia millään muulla tavalla?

– Nyt kun – en haluaisi edes sanoa sitä sanaa ääneen – Uber on trendikäs, niin totta kai taksitarkastajat siellä liikenteessä katselevat, että mitä siellä tapahtuu. En haluaisi sanoa sitä sanaa ääneen siksi, että Uberilla ei ole mitään tekemistä taksiliikenteen kanssa. Me harjoitamme laillista taksiliikennettä, toiset taas laittomia kuljetuksia. Kun pimeillä kuljetuksilla liikuttiin ennen pikkujoulukaudella, vappuna ja uutenavuotena, niin nyt niitä voi käyttää vaikka joka päivä.

Kuinka monta rekisterinumeroa Helsingin taksitarkastajat ovat sitten keränneet ylös?

– Viimeisin tieto, joka minulla on, niin joku kymmenkunta.

Eikö se ole aika vähän?

– Onhan se aika vähän, mutta jotkut luvut puhuvat viidestäkymmenestä ja toiset sadasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?