Tälle automerkille tehdään eniten ilkivaltaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tälle automerkille tehdään eniten ilkivaltaa

Julkaistu: 23.6.2015 17:18, Päivitetty 23.6.2015 17:18

Vakuutusyhtiö If kertoo, millaisia autovahinkoja Suomessa tapahtuu. Esimerkiksi varkauden kohteeksi joutuu todennäköisimmin yli 20-vuotias Honda.

Ilkivallan kohteeksi päätyvät selvästi useimmiten BMW-merkin autot, kertoo vakuutusyhtiö Ifin julkaisema autovakuutustilasto.

Tilaston mukaan niin uusiin kuin vanhoihin BMW-autoihin kohdistuu huomattavasti enemmän ilkivaltaa kuin kaikkiin automerkkeihin keskimäärin.

BMW-merkin autot ovat usein osallisina myös törmäystilanteissa. Kaikkein eniten kolareita tapahtui 14–20 vuoden ikäisille BMW:lle, joille tilastoitiin 74,8 törmäysvahinkoa tuhatta asiakasta kohti. Samanikäisten kaikkien automerkkien keskiarvo on 36 vahinkoa.

Sen sijaan uusista autoista eniten törmäysvahinkoja tapahtui Audi-merkin autoille. Korkeintaan kolmevuotiaille Audeille tapahtui tilastojen mukaan 72,5 törmäysvahinkoa tuhatta asiakasta kohti, kun taas kaikkien automerkkien keskiarvo on 61 törmäysvahinkoa.

Keskimääräistä vähemmän törmäysvahinkoja sattui esimerkiksi kaiken ikäisille Fordeille sekä Fiateille lukuun ottamatta kaikkein vanhimpia ajoneuvoja.

Varkauden kohteeksi päätyvät tilaston mukaan todennäköisimmin yli 20-vuotiaat Honda-merkin autot. Sama kohtalo on muita automerkkejä useammin yli kymmenvuotiailla Mazdoilla ja yli 20-vuotiailla Nissaneilla.

Vakuutustilastosta ilmenee tietoja myös esimerkiksi siitä, miten kuskin ikä ja viikonpäivä vaikuttavat erilaisten vahinkojen sattumisen todennäköisyyteen.

Aineisto sisältää Ifin tietoon tulleet henkilöautojen liikenne- ja kaskovahingot vuosilta 2012–2014.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?