Hallitus esittää 112 miljoonaa euroa lisää rahaa Talvivaaralle - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Hallitus sijoittamassa 112 miljoonaa euroa lisää Talvivaaraan

Hallitus esittää tänään annetussa lisätalousarvioesityksessään 112 miljoonaa euroa Talvivaaran toiminnan turvaamiseen tai toissijaisesti kaivoksen mahdolliseen sulkemiseen.

17.6.2015 10:58 | Päivitetty 17.6.2015 11:33

Rahat osoitetaan Suomen valtion kokonaan omistaman Terrafamen pääomittamiseen liittyen Talvivaaran kaivoksen omistus- ja rahoitusjärjestelyihin.

112 miljoonan euron summasta kaksi miljoonaa varattaisiin kaivoksen vesien lisäpuhdistusmahdollisuuksien pilotointiin, kertoo valtioneuvoston tiedote.

Suomen valtion ensisijainen tavoite on edelleen löytää kaupallisesti kannattava ratkaisu Talvivaaralle. Rahoitus- ja omistusjärjestelyt on tehtävä kuluvan kesän aikana, jotta louhinta kaivoksella voidaan aloittaa ennen syksyä.

Sitovaa yksityistä rahoitusta ei ole varmistettu

Hallituksen mukaan Suomen valtion on aikataulusyistä varauduttava siihen, että Terrafame sitoutuu ainakin alkuvaiheessa yksin uuden kaivoksen pääomittamiseen ja muut sijoittajat tulisivat mukaan vasta myöhemmin. Sitovaa yksityistä rahoitusta ei ole toistaiseksi varmistettu Talvivaara-järjestelyyn.

Hallituksen lisätalousarvioesitys varautuu myös siihen, että kaivos jouduttaisiin sulkemaan valtion kustannuksella. Elinkeinoministeri Olli Rehnin mukaan 112 miljoonaa euroa riittäisi tähän vain osittain. Välittömät kustannukset sulkemisprosessista olisivat arviolta noin 300 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?