"Journalisteista tullut MTV:lle vain menoerä" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

"Journalisteista tullut MTV:lle vain menoerä"

Julkaistu: 11.6.2015 14:30

Radio- ja televisiotoimittajien liitto toivoo, että MTV palaa vaalimaan osaltaan journalismia ja journalistista työtä. Sen mukaan suomalaisen mediakentän kaventuminen ei ole kenenkään etu.

Radio- ja televisiotoimittajien liitto RTTL arvostelee televisioyhtiö MTV:n tapaa toimia.

MTV ja yhtiön uutistoiminnasta vastaava Mediahub Helsinki kertoivat tänään irtisanovansa yt-neuvottelujen päätteeksi yhteensä 82 työntekijää.

– MTV ulkoisti tuotantoaan pienempiin perustettaviin yhtiöihin, jotka irtisanoivat ensi töikseen suuren osan työntekijöistään, RTTL kommentoi.

Televisioyhtiö myös kertoi saaneensa "satojen tuhansien eurojen" veroseuraamukset alihankintajärjestelyistään. MTV on solminut sopimuksia toimituksellisista työtehtävistä useiden yhtiöiden kanssa. MTV:n mukaan molemmat sopimusosapuolet ovat pitäneet järjestelyä alihankintasopimuksena.

Verottaja kuitenkin tulkitsee, että alihankkijat ovat olleet palkkasuhteen tapaisessa suhteessa MTV:hen.

– Myös verottaja on huomannut, mistä ulkoistamisissa on pohjimmiltaan kyse. MTV perustaa uusia yhtiöitä ja ulkoistaa toimintojaan vain halvempien työehtosopimusten toivossa, RTTL sanoo kannanotossaan.

Radio- ja televisiotoimittajien liiton mielestä MTV osoittaa ulkoistamisilla ja irtisanomisilla piittaamattomuutta työntekijöistään ja suomalaisesta journalismista.

– Taloudelliset tappiot siirtyvät työntekijöiden maksettaviksi ja journalisteista on tullut MTV:lle vain menoerä eikä voimavara. Yhtiöllä näyttää olevan varaa luopua kokeneista ja osaavista työntekijöistä pörssitalouden nimissä, liitto arvostelee.

Tuoreimmat osastosta