Korkein oikeus nosti Alman Telanteen työsyrjintäsakon 18 040 euroon - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Korkein oikeus nosti Alman Telanteen työsyrjintäsakon 18 040 euroon

Korkein oikeus kovensi Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen sakkorangaistusta työsyrjinnästä. Lapin Kansan päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen työsyrjintä toi Telanteelle 40 päiväsakkoa eli yhteensä 18 040 euroa.

Kai Telanne

10.6.2015 10:26 | Päivitetty 10.6.2015 11:51

Korkein oikeus on vahvistanut Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanteelle annetun hovioikeuden tuomion työsyrjinnästä, kertoo Alma Media tiedotteessaan. Korkein oikeus on myös nostanut Telanteen saaman sakkorangaistuksen määrän 15:stä 40 päiväsakkoon eli yhteensä 18 040 euroon.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Kai Telanteen viime vuonna sakkoihin työsyrjinnästä liittyen Johanna Korhosen työsopimuksen purkuun vuonna 2008. Hovioikeuden mukaan Telanne asetti Korhosen epäedulliseen asemaan tämän sukupuolisen suuntautumisen takia. Korhonen oli valittu Lapin Kansan päätoimittajaksi. Työsuhde purettiin, kun esimerkiksi tieto Korhosen naispuolisosta tuli ilmi. Aiemmin Helsingin käräjäoikeus oli hylännyt syytteen.

Korkeimman oikeuden mukaan Telanteen menettelyä on pidettävä "varsin moitittavana" ja työsyrjintä on tapahtunut kahdella syrjintäperusteella, jotka kumpikin ovat säännöksen suojaamien etujen kannalta keskeisiä.

Korkein oikeus katsoo, että rikoksen vahingollisuuteen, teon vaikuttimiin ja rikoksesta ilmenevään Telanteen syyllisyyteen nähden oikeudenmukainen rangaistus on 40 päiväsakkoa.

Sakon lisäksi Telanne velvoitetaan maksamaan Korhosen oikeudenkäyntikuluja 1 445,84 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?