Fiskarsin ja Marimekon alihankkijan työolot paranivat

Tehtaan työntekijöiden työturvallisuutta on kohennettu ja työehtoja noudatetaan aiempaa paremmin, kansalaisjärjestö kertoo.

Iittalan Kastehelmi-sarjan tuotanto on siirretty takaisin Suomeen.

19.5.2015 7:59

Fiskarsin ja Marimekon yhteisen thaimaalaisen alihankkijan tehtaan työolot ovat parantuneet sitten vuoden 2013, yritysvastuuasioita seuraava kansalaisjärjestö Finnwatch kertoo seurantaraportissaan.

Finnwatch julkaisi joulukuussa 2013 raportin, jossa kerrottiin suomalaisyritysten käyttämän tehtaan puutteellisista työoloista.

Tämänkertaisesta raportissa niin Marimekko, Fiskars kuin thaimaalainen alihankkijakin saavat kehuja: lasituotteita valmistavalle tehtaalle on asennettu palohälytysjärjestelmä ja tuotu suojavarusteita. Lisäksi työntekijöille on järjestetty koulutusta ja annettu vuosilomat lain mukaisesti.

Finnwatchin raportin jälkeen Fiskars toi Kastehelmi-tuotteiden tuotannon takaisin Suomeen, mutta osallistui järjestön mukaan aktiivisesti tehtaan työolojen parantamiseen ennen tuotannon siirtoa.

Marimekko puolestaan saa järjestöltä kiitosta, että julkaisi tärkeimmät alihankkijat kotisivuillaan, kun se vielä vuonna 2013 yritti salata niitä.

Finnwatchin mukaan tehtaan toiminnassa on parannuksista huolimatta edelleen kehitettävää.

– Osa tehtaan työntekijöistä saa edelleen vain minimipalkkaa. Seuraava kehitysaskel on elämiseen riittävän palkan laskeminen ja palkkatason asteittainen nostaminen, järjestön toiminnanjohtaja Sonja Vartiala sanoo tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?