Lännen Media: Toimeentulotuen myöntämisperusteet vaihtelevat kunnittain - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lännen Media: Toimeentulotuen myöntämisperusteet vaihtelevat kunnittain

Joskus auto voidaan määrätä realisoitavaksi, toisaalla autoa pidetään työllistymisen edellytyksenä.

17.5.2015 17:35 | Päivitetty 17.5.2015 17:51

Kahdentoista maakuntalehden perustaman Lännen Median teettämän kyselyn mukaan harkinnanvaraisen toimeentulotuen myöntämisessä on paikkakuntakohtaisia eroja.

Kysely tehtiin kunnille ja kuntayhtymille.  Vastaajilta tiedusteltiin, kuinka paljon harkinnanvaraista toimeentulotukea myönnetään esimerkiksi lasten harrastuksiin ja pyykkikoneen hankkimiseen.

Lasten harrastusten osalta skaala vaihteli kymmenistä euroista 500 euroon. Joissain kunnissa pyykkikone tulee löytää sadalla eurolla. Suurin pyykkikoneetta varten myönnetty summa oli sen sijaan 400 euroa.

Toimeentulotukea vai omaisuus rahaksi?

Kyselyssä selvitettiin myös rahaksi muutettavan omaisuuden vaikutusta harkinnanvaraisen toimeentulotuen myöntämiseen.  Kyselyyn vastanneista noin 60 prosenttia arvioi, että omaisuus ei vaikuta harkinnanvaraisen toimeentulotuen myöntämisperusteisiin.

Käytännöt vaihtelivat esimerkiksi autojen osalta. Hakijat on ohjeistettu vaihtamaan kallis auto halvempaan tai realisoimaan koko auto. Eräissä kunnissa autoa on puolestaan pidetty työllistymisen edellytyksenä, eikä sen vaihtamiseen rahaksi ole kehotettu.

Myös asuntonsa omistavia on joissain tapauksissa ohjattu muuttamaan asuinkiinteistönsä rahaksi, etenkin jos asumiskulut ovat korkeat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?